De Nederlandse volleyballers mogen definitief deelnemen aan het laatste olympische kwalificatietoernooi (OKT), dat van 5 t/m 10 januari 2020 in Berlijn wordt gespeeld. Oranje strijdt met zeven andere landen om één beschikbaar ticket. De Lange Mannen zijn in poule B ingedeeld bij Servië, Frankrijk en Bulgarije. In poule A spelen Duitsland, België, Slovenië en Tsjechië.

Vandaag heeft de Europese volleybalbond CEV de Europese ranglijst vernieuwd n.a.v. de resultaten van het zojuist gespeelde EK. Nederland staat hoog genoeg op deze ranking (9e) om te mogen deelnemen aan het OKT in Duitsland.

Italië, Polen en Rusland hebben zich tijdens het OKT van augustus reeds geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio. De beste zeven landen van de Europese ranglijst die nog niet geplaatst zijn voor Tokio + organisator Duitsland mogen meedoen aan het OKT in januari.

Deelnemers:

  • Servië (nr. 1 Europese ranglijst)
  • Frankrijk (nr. 3 Europese ranglijst)
  • België (nr. 6 Europese ranglijst)
  • Slovenië (nr. 7 Europese ranglijst)
  • Bulgarije (nr. 8 Europese ranglijst)
  • Nederland (nr. 9 Europese ranglijst)
  • Duitsland (nr. 10 Europese ranglijst)
  • Tsjechië (nr. 11 Europese ranglijst)

Poule indeling:

Poule A Poule B
Duitsland Servië
België Frankrijk
Slovenië Bulgarije
Tsjechië Nederland

Het deelnemersveld voor dit laatste OKT is ongekend sterk. Zo behoren de nummers 1 (Servië), 2 (Slovenië) en 4 (Frankrijk) van het afgelopen EK tot de deelnemers. De Lange Mannen van bondscoach Roberto Piazza zullen tot de outsiders behoren.

Opzet OKT Berlijn

De acht landen worden verdeeld over twee poules van vier. De beste twee landen per poule plaatsen zich voor de halve finales. Na de halve finales wordt op vrijdag 10 januari in de allesbeslissende finale om het enige beschikbare ticket gespeeld.

Het OKT in Berlijn vindt plaats in de Max-Schmeling-Halle. 

Reeds geplaatste landen voor Olympische Spelen 2020: 

Visual Fivb Olympische Spelen 2020 Mannen Website Formaat
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn