De Nederlandse volleybalsters zijn hun interlandseizoen begonnen met een 3-1 oefenzege op Frankrijk. Oranje speelde vanavond in een uitverkocht Sportcentrum Arcus in Wijchen voor het eerst sinds januari 2020 weer voor eigen publiek. Donderdagavond treft het team van bondscoach Avital Selinger opnieuw Frankrijk, maar dan in Doetinchem.

Nederland Frankrijk Wijchen 3 RH
Nederland Frankrijk Wijchen 5 RH
Nederland Frankrijk Wijchen 4 RH
Nederland Frankrijk Wijchen 2 RH
Nederland Frankrijk Wijchen 1 RH

Basisopstelling

Bondscoach Avital Selinger beschikt deze week nog niet over zijn voltallige selectie. Sommige speelsters die pas net zijn uitgespeeld in de buitenlandse competities krijgen nog rust en sluiten vanaf volgende week aan.

Selinger startte vanavond met het volgende zevental: Laura Dijkema (spelverdeler), Iris Scholten (diagonaal), Fleur Savelkoel en Celeste Plak (passer/lopers), Eline Timmerman en Demi Korevaar (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Lastige start

In de allereerste sets van het nieuwe seizoen moest Oranje duidelijk nog even warmdraaien. De automatismen waren ver te zoeken, mede door de nieuwe teamsamenstelling en het gebrek aan wedstrijdritme. Frankrijk, dat met Helena Cazaute, Lucille Gicquel en Amandha Marin Sylves over drie makkelijk scorende aanvalsters beschikte, won terecht de eerste set met 21-25.

Oranje herstelt verhoudingen

In het vervolg van de wedstrijd herstelde Oranje zich en ging het steeds beter spelen. Het team van bondscoach Selinger herstelde de verhoudingen en was met name in de derde en vierde set duidelijk sterker dan Frankrijk, de nummer zeven van het EK 2021 (Oranje werd vierde red.).

Debuut voor Jolien Knollema en Iris Vos

Britt Bongaerts, Elles Dambrink, Florien Reesink, Marrit Jasper en Iris Vos vielen vandaag kortstondig in, terwijl Jolien Knollema en Indy Baijens de hele derde en vierde set speelden. Iris Vos en Jolien Knollema maakten vanavond hun officiële debuut in het Nederlands team.

Een tegenvaller was dat middenaanvalster Demi Korevaar uitviel met een enkelblessure.

Fleur Savelkoel topscorer

Fleur Savelkoel werd vanavond topscorer met 23 punten, mede dankzij 5 aces. Jolien Knollema kwam in een halve wedstrijd tot 15 punten.

Donderdag opnieuw tegen Frankrijk in Doetinchem

Op donderdagavond om 19.30 uur speelt Nederland opnieuw tegen Frankrijk, in de SaZa Topsporthal in Doetinchem. Ook dit duel is inmiddels uitverkocht, maar is wel opnieuw live te volgen via volleybal.nl/livestreams

Uitslag woensdag 18 mei:

Nederland – Frankrijk 3-1 (21-25, 28-26, 25-22, 25-15)

Bekijk hieronder de hele wedstrijd terug (inclusief commentaar van Martijn Westerink). Commentaar / wedstrijd begint op 35:45 minuut.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×