Het is vanavond erop of eronder voor Active Living Orion en Draisma Dynamo in de CEV Cup. Landskampioen Dynamo moet in Frankrijk een 3-1 nederlaag uit de eerste wedstrijd ongedaan zien te maken, Orion heeft hun eerste duel niet gespeeld en toegewezen gekregen, zij kunnen zelfs met een klein verlies nog door naar de volgende ronde. Verder spelen er heel veel Nederlanders in buitenlandse dienst Europees, onderaan het artikel een overzicht.

Draisma Dynamo
De opgave is groot voor Dynamo, er moet in Tours gewonnen worden van de plaatselijke VB met 3-0 of 3-1 om het spelen van een golden set af te dwingen. Tours won vorige week met 3-1 van de Apeldoorners, die zonder ex-international Jeroen Rauwerdink speelden. Hij kon vanwege een coronabesmetting in zijn directe omgeving niet spelen. Ook vanavond is hij er niet bij.

De wedstrijd begint om 20.00 uur, er is helaas geen livestream van deze wedstrijd beschikbaar. Hier kun je de livescore volgen.

Active Living Orion
Orion uit Doetinchem begint de wedstrijd van vanavond met een 3-0 winst uit de eerste ontmoeting. Die wedstrijd heeft niet plaatsgevonden, maar is reglementair aan Orion toegewezen. Tegenstander IBB Polonia London kon volgens eigen zeggen vanwege Brexit-regels geen thuiswedstrijd organiseren. Het Londense team heeft sinds dit jaar de thuisbasis in Polen, waar het te gast is bij Skra Belchatow in voorbereiding op de Europese wedstrijden. Enkele spelers zouden geen visum kunnen krijgen om in Engeland te kunnen spelen. Het team dat de reguliere competitie in Engeland speelt, is dan ook op vele posities anders dan het team dat de Europese wedstrijden speelt.

Een verzoek aan Europese bond CEV om de wedstrijd in Polen te spelen (zoals ze dat in de voorronde van de Champions League mochten) werd niet gehonoreerd. Beide wedstrijden bij Orion spelen kon ook niet, wegens gebrek aan zaalruimte. De CEV heeft de 3-0 zege overigens aan Orion toegekend met de verklaring dat er vanwege Covid-19 regels geen wedstrijd in Engeland kon worden georganiseerd.

Gevolg is dat Orion aan een 3-2 nederlaag genoeg heeft om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de CEV Cup. Als Polonia met 3-1 of 3-0 wint volgt er een golden set. Bij Polonia London speelt ook de Nederlander Ramon Martinez Gion. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te zien via Eyecons.com. Er mag helaas geen publiek aanwezig zijn.

Overige Nederlanders Europees
Morgen debuteert Apollo 8 in de Europese Challenge Cup, daarover morgen meer. Deze week zijn er veel Nederlanders actief bij hun buitenlandse club. Hieronder een kort overzicht.

CEV Cup mannen
Deze week worden de returns gespeeld op het tweede Europese niveau. Nimir Abdelaziz en Maarten van Garderen verdedigen met Modena een 3-0 overwinning tegen het Finse Sastamala. Ewoud Gommans (Dinamo Bucuresti) en Auke van de Kamp (SVG Lüneberg) wonnen hun eerste duel ook en kunnen zich vanavond plaatsen voor de volgende ronde.

Maikel van Zeist moet vanavond met Chênois Genève aan de bak, zij verloren het eerste duel met 3-1 van Lindaren Volley Amriswil. Rik van Solkema moet met Sky Usti Nad Labem een 3-0 nederlaag goed zien te maken tegen Mladost Zagreb.

De Nederlandse Italiaan Dick Kooy won gisteren met Skra Belchatow het eerste duel van Mladost Brcko, donderdag wordt de return gespeeld.

CEV Cup vrouwen
In de CEV Cup bij de vrouwen wordt de eerste speelronde in de 16e finales afgewerkt. Nova Marring, Laura Overwater en Nynke Hofstede spelen vanavond met Avo Beveren tegen PAOK Thessaloniki. Ook Palmberg Schwerin treedt vanavond met Femke Stoltenborg en Indy Baijens aan tegen VB Nantes.

Tessa Polder speelde dinsdag met Volero le Cannet bij Minchanka Minsk en won met 3-2.

CEV Challenge Cup vrouwen
Ook hier wordt de eerste wedstrijd gespeeld. Maret Grothues speelt vanavond met Panatinaikos tegen het Tsjechische Ostrava. Ook vanavond spelen Hermes Oostende met Fanny Lafeber, Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel en Merle Baasdam tegen het Jaraco Genk van Dagmar Boom en Kirsten Bröring.

Sarah van Aalen speelt met Potsdam beide wedstrijden tegen het Portugese Ponta Delgada volgende week in Duitsland.

Foto: CEV / Wout van Zoeren

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×