Overtuigende zege Draisma Dynamo in CEV Cup

Overtuigende zege Draisma Dynamo in CEV Cup

Het was een succesvolle Europese avond voor de heren van Draisma Dynamo. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Redbad Strikwerda totaal niet in de problemen tegen IBB Polonia London en won overtuigend met 3-0 (25-14, 25-17, 25-20). Volgende week wordt de return in Londen gespeeld.

In Apeldoorn bleek de Engelse landskampioen woensdagavond geen partij voor de koploper van de Eredivisie. Het niveau verschil en de individuele klasse waren goed terug te zien in de wedstrijd. Draisma Dynamo serveerde erg goed. 

IBB Polonia stond daardoor constant onder druk en kwam lastig tot aanvallen. De Apeldoornse ploeg was ook sterk in de side-out en wist zo de eerste set vol overtuiging te veroveren: 25-14. Ook in de tweede set ging de koploper van de Eredivisie sterk verder en werd de focus vastgehouden.

Aanvallend werd er veel gevarieerd, dat kwam ook in de statistieken terug. Rik van Solkema werd topscorer met 13 punten, Maikel van Zeist scoorde 12 keer en routinier Jeroen Rauwerdink was goed voor 11 Apeldoornse punten. De tweede set werd met 25-17 gewonnen.

In de derde set wisten de gasten uit Londen nog het meest in te brengen. Dat was mede omdat het tempo bij Dynamo wat lager kwam te liggen. Maar de thuisploeg niet het niet tot setverlies komen en maakte het af met 25-20, mede dankzij een mooi blokpunt van Rauwerdink.

Trainer Redbad Strikwerda was tevreden over zijn ploeg zo is te lezen op de clubsite. “We zijn heel content met het feit dat we Europees spelen. We zijn blij met elke wedstrijd om spelers een internationaal podium te geven. Wij willen de plaats in Nederland zijn waar een jonge speler zich ontwikkelt. We willen internationals afleveren”, aldus Strikwerda over het belang van internationale krachtmetingen voor met name de jongere garde.

Return en Siberië 

Bij de return volgende week in het Crystal Palace National Sports Centre in de Engelse hoofdstad volstaat het winnen van twee sets om Europees verder te bekeren. Als Draisma Dynamo zich verzekert van een plekje bij de laatste zestien, wacht er hoogstwaarschijnlijk een hele verre uitwedstrijd.

Lokomotiv Novosibirsk won gisteren met 3-0 van VB 52 Chaumont, de Russen maakten veel indruk en de kans is groot dat Dynamo voor e achtste finale dus naar Siberië moet in februari. 

Maar zo ver is het nog niet, eerst moet Draisma Dynamo het in deze ronde afmaken door volgende week in Londen minimaal 2 sets te veroveren.

Foto: Wout van Zoeren

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×