Peelpush zorgde vandaag voor een grote verrassing door een klinkende zege op Sliedrecht Sport te boeken. In de BetCity Eredivisie Mannen verstevigde Active Living Orion hun koppositie aanzienlijk door Draisma Dynamo met 3-0 te verslaan.

Eredivisie Dames
De mannen van Sliedrecht Sport wisten deze week twee keer voor een stunt te zorgen: donderdag tegen Nova Tech Lycurgus en gisteren tegen Numidia VC Limax. Voor het damesteam was er vandaag een vergelijkbare situatie, zij het met een minder positieve wending. Ze verloren in drie sets van Peelpush, de nummer 8 van de ranglijst, voornamelijk vanwege een te hoge foutenlast. Sliedrecht maakte in totaal 36 fouten, terwijl Peelpush hun foutenlast beperkte tot 14. Onder aanvoering van Wies Smit (16 punten) wist het Meijelse team optimaal te profiteren, en na drie sets stuurden ze de bekerwinnaar van vorig seizoen zonder punten naar huis. Het werd 25-22, 25-23 en 25-18. Een overwinning had Sliedrecht naar de tweede plek kunnen brengen, maar na dit verlies zakken ze naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Uitslag

Peelpush - Sliedrecht Sport 3-0 (25-22, 25-23, 25-18)

BetCity Eredivisie Mannen

Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Active Living Orion en Draisma Dynamo elkaar troffen. Op bezoek in Doetinchem lukte het Dynamo niet om het gat met de koploper te verkleinen. Orion startte de wedstrijd sterk en domineerde de eerste twee sets. Ondanks het ontbreken van spelverdeler Liam McCluskey, die zaterdag geblesseerd raakte, speelde Orion onder leiding van de ervaren Stijn Held aanvallend een goede wedstrijd. Dynamo maakte het zichzelf vooral heel erg moeilijk door 30 eigen fouten te maken, waarvan 18 vanaf de servicelijn. Pas in de derde set slaagde Draisma Dynamo erin om de thuisploeg onder druk te zetten, maar een voorsprong van vier punten bleek niet voldoende om een vierde set af te dwingen. Orion wist de achterstand in de slotfase weg te werken en via Samuli Kaislasalo (14 punten) trok de koploper de wedstrijd in drie sets naar zich toe: 16-25, 19-25 en 23-25. Dankzij deze overwinning gaat Orion ruim aan de leiding: met 31 punten heeft de ploeg 7 punten voorsprong op Dynamo, Nova Tech Lycurgus en Numidia VC Limax, die alle drie op 24 punten staan.

Prima Donna Kaas Huizen won voor de tweede keer dit seizoen en deed dat zondagmiddag opnieuw tegen Talentteam Papendal. Het is voor het eerst dat de ploeg van Teun Buijs drie punten wist te pakken, al had het wel last van de nodige opstartproblemen. In de eerste set was de thuisploeg aanvallend sterker, maar Huizen wist het spel om te draaien en aan de hand van topscoorder Alex Meijs (20 punten) de wedstrijd in vier sets naar zich toe te trekken: 25-19, 17-25, 18-25 en 22-25.