Brecht Piersma en Desy Poiesz zijn uitgeschakeld in de kwartfinales van het Future-toernooi in Madrid. Na vier ongeslagen wedstrijden, verloor het Nederlandse beachvolleybalduo vanmiddag met 2-0 van Dorina en Ronja Klinger uit Oostenrijk.

Van kwalificatie naar kwartfinale
Brecht Piersma en Desy Poiesz namen donderdag deel aan het kwalificatietoernooi in Madrid, waar ze in de eerste ronde tegenover Wies Bekhuis en Nadine Everaert stonden. Piersma B./Poiesz won het duel met 2-0 en versloeg vervolgens de Amerikaanse zussen Audrey en Nicole Nourse in de tweede kwalificatiewedstrijd. Daarmee plaatsten ze zich voor het hoofdtoernooi, waar ze zonder problemen de poulefase doorkwamen. Het Nederlandse duo behaalde het maximale aantal punten door hun beide wedstrijden met 2-0 te winnen.

Piersma en Poiesz sluiten toernooi af in top-8
In de kwartfinale van het Future-toernooi namen Piersma en Poiesz het vandaag op tegen Dorina en Ronja Klinger. Het Oostenrijkse duo, dat zich als zesde plaatste voor het hoofdtoernooi, was in twee sets te sterk. Met 21-16 en 21-11 bemachtigden de Oostenrijkse zussen een plekje in de halve finale. Piersma en Poiesz eindigen daarmee in de top-8 van hun eerste Beach Pro Tour toernooi, een knappe prestatie van het team van Beachvolleybal Team Nederland.