Katja Stam/Raïsa Schoon en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hebben hun beide poulewedstrijden gewonnen op het EK Beach in München. De duo’s hebben zich daarmee direct geplaatst voor de round of 16. De andere drie Nederlandse mannenteams spelen morgen de round of 24. Van Driel, E./Ypma en Piersma E./van Driel, M. zijn hun poule niet doorgekomen.

Katja Stam en Raïsa Schoon streden vanochtend om poulewinst tegen Esmée Böbner en Zoé Vergé-Dépré uit Zwitserland. Beide sets werden met 21-17 gewonnen door Stam en Schoon en daarmee hebben de Nederlanders zich direct geplaatst voor de round of 16. Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben hun poule gewonnen. Het duo won de eerste set tegen Kantor/Rudol uit Polen met 21-17 en sleepte de winst vervolgens overtuigend binnen. Met 21-10 verzekerde Brouwer/Meeuwsen zich van een plekje bij de laatste 16.

Mannenteams door naar knock-outfase
De andere Nederlandse mannenteams zien we morgen terug in de round of 24. Mart van Werkhoven en Steven van de Velde waren dankzij hun overwinning op Leon Luini en Ruben Penninga al zeker van een plek in de knock-outfase, maar verloren vandaag de strijd om poulewinst. In twee sets waren de Italiaanse Nicolai en Cottafava te sterk. Ook Leon Luini/Ruben Penninga en Matthew Immers/Stefan Boerman spelen morgen voor een plekje bij de laatste 16. De teams begonnen het EK met een nederlaag, maar wisten zich vandaag alsnog te plaatsen voor de knock-outfase. Immers/Boermans rekende in twee sets af met Abell/Brinck uit Denemarken, Luini/Penninga versloeg de Tsjechische Sepka/Semerad.

Van Driel, E./Ypma en Piersma E./van Driel, M. uitgeschakeld

Emi van Driel/Pleun Ypma en Emma Piersma/Mexime van Driel zijn uitgeschakeld. De twee duo’s verloren gisteren hun eerste poulewedstrijd en hadden vandaag een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de knock-outfase. Beide teams verloren ook hun tweede duel. Van Driel, E./Ypma ging onderuit tegen de Spaanse Carro/Lobato, Piersma E./van Driel, M. verloor nipt van Makhno, In./Makhno, Ir. uit Oekraïne (21-19 en 25-23).

Uitslagen

Stam/Schoon - Böbner/Vergé-Dépré, Z. 2-0 (21-17, 21-17)
Abell/Brinck - Immers/Boermans 0-2 (18-21, 15-21)
Nicolai/Cottafava - Van Werkhoven/Van de Velde 2-0 (21-15, 21-18)
Sepka/Semerad - Luini/Penninga 0-2 (14-21, 16-21)
Van Driel, E./Ypma - Carro/Lobato 0-2 (12-21, 19-21)
Makhno, In./Makhno, Ir. - Piersma E./van Driel, M. 2-0 (21-19, 25-23)
Brouwer/Meeuwsen - Kantor/Rudol 2-0 (21-17, 21-10)

Alle informatie over het programma en de livestreams vind je op deze pagina.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×