Deze maand worden de laatste wedstrijden in de reguliere competitie gespeeld en binnenkort weten we welke zes damesteams zich plaatsen voor de A-poule. Bij de heren staat de top-6 al een tijdje vast; dit weekend staan er o.a. twee spannende duels tussen teams uit de bovenste helft van de ranglijst op het programma.

Dames
Bij de dames staan twee teams tegenover elkaar die zich eerder deze week plaatsten voor de halve finale van de nationale beker: Friso Sneek en ARBO Rotterdam/FAST. In Landstede Sportcentrum gaan Djopzz VC Zwolle Topvolleybal en Voltena de strijd met elkaar. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken om zicht te houden op een plek in de A-poule. Draisma Dynamo is op dit moment drie plaatsen verwijderd van de top-6 en treft een lastige tegenstander: de dames spelen net als het eerste herenteam tegen Sliedrecht Sport. Op zondag besluit koploper Booleans/VV Utrecht het weekend met een duel tegen Peelpush.

Programma

230203 programma dames

Heren
Het blijft ongekend spannend in de top van de Eredivisie Heren. Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 5 is slechts vijf punten. Lijstaanvoerder Numidia VC Limax komt dit weekend niet in actie; een kans voor Simplex SSS om de koppositie over te nemen. De Barneveldse ploeg speelt zaterdagavond tegen Active Living Orion, de nummer vijf op de ranglijst. Het tweede duel tussen teams uit de top-6 wordt in Apeldoorn gespeeld. Daar nemen Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport het tegen elkaar op. In de onderste helft van de ranglijst staan VoCASA en hekkensluiter VCN tegenover elkaar. Daarnaast een duel tussen Talentteam Papendal en Prima Donna Kaas Huizen, de teams liggen dicht bij elkaar met slecht één punt verschil. Op zondag staat nog één duel op het programma: in Groningen hoopt Samen Lycurgus de volle punten te pakken tegen Taurus.

Programma

230203 programma heren

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op de kanalen van volleybal.nl, via het programma van de dames en heren kom je bij de streams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn