Booleans/VV Utrecht en Friso Sneek, die deze week nog tegenover elkaar stonden in de halve bekerfinale, spelen zaterdag opnieuw tegen elkaar. Dit keer is de inzet een plek in de play-offs om het landskampioenschap. Bij de heren staan er duels tussen de bovenste helft en onderste helft van de ranglijst op het programma.

Dames
Booleans/VV Utrecht en Friso Sneek gaan voor de tweede keer in vier dagen tijd de strijd met elkaar aan. Afgelopen woensdag kwam VV Utrecht terug van een 2-0 achterstand om het duel met 2-3 te winnen. Deze overwinning leverde de ploeg een plek in de finale van de Nationale Beker op. Zaterdagavond spelen VV Utrecht en Sneek een belangrijke duel in de A-poule, waar het verschil tussen de teams momenteel slechts twee punten is. Utrecht is koploper met 15 punten, Sneek staat op de tweede plek met 13 punten.

Apollo 8 hoopt uit te lopen op Sliedrecht Sport, dat donderdagavond twee punten pakte tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. Beide teams hebben twaalf punten achter hun naam staan, maar de Apollo speelde een wedstrijd minder en kan met een overwinning afstand nemen. De Bornse ploeg is zaterdag favoriet in het duel tegen Visser Assen/Sudosa-Desto.

Ook in de B-poule worden dit weekend twee duels gespeeld: zaterdagavond speelt Draisma Dynamo thuis tegen Peelpush, een dag later staan ARBO Rotterdam/FAST en Voltena tegenover elkaar.

Programma

230324 programma dames

Heren
Bij de heren staan in de A-poule drie wedstrijden op het programma, waarbij de drie teams uit de bovenste helft van de ranglijst het opnemen tegen de drie teams uit de onderste helft. Koploper Draisma Dynamo treft hekkensluiter Sliedrecht Sport en Samen Lycurgus (nr. 2) staat tegenover Simplex SSS (nr. 5). De Barnevelders kenden een slechte start in de A-poule, maar wonnen hun laatste twee duels. Wat kan de ploeg laten zien tegen Lycurgus?

Het op papier spannendste duel wordt op zondag afgewerkt: Numidia VC Limax, dat met 12 punten op de vierde plek staat, neemt het dan op tegen Active Living Orion. De Doetinchemse ploeg heeft één puntje meer en staat momenteel derde, maar verloor tot nu toe alle drie de duels tegen VC Limax.

In de B-poule worden er zaterdagavond twee duels gespeeld: VoCASA neemt het voor eigen publiek op tegen VCN en Taurus speelt thuis tegen RECO ZVH.

Programma

230324 programma heren

Livestreams
De wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl. Via de programma’s van de dames en heren kom je bij de livestreams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn