Het coronaseizoen in de Eredivisie zit erop, de nacompetitie is gespeeld. Bij de mannen pakte RECO ZVH op de slotdag de koppositie af van Talentteam Papendal, bij de vrouwen verzekerde FAST zich op woensdag al van de eindzege in de degradatiepoule. ZVH en FAST eindigen daardoor op de vijfde plaats in het seizoen 2020-2021.

Vrouwen
FAST heeft een sterke nacompetitie gespeeld waarin ze zes overwinningen in acht wedstrijden pakten. Ze begonnen de degradatiepoule (waaruit niet gedegradeerd kon worden) op de derde plaats, maar passeerden zowel Eurosped als Laudame Financials VCN, die als tweede en derde eindigen.

FAST won woensdagavond met 3-0 op bezoek bij Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 en was daardoor al niet meer te achterhalen door Eurosped, dat vandaag haar laatste wedstrijd speelde. Team Eurosped, de laatste wedstrijden alvast onder leiding van Petra Groenland, de trainer/coach van volgend seizoen, trof een sterk Peelpush en ging met 3-0 ten onder.

Laudame Financials VCN kwam na een 2-0 achterstand nog sterk opzetten tegen Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65, maar moest toch in vijf sets capituleren. Dat levert de volgende eindstand op in de degradatiepoule:

Team

Wedstrijden – Punten

Sets voor – tegen

1. FAST

8 – 20

21 – 8

2. Eurosped

8 – 17

16 – 14

3. Laudame Financials VCN

8 – 17

17 – 15

4. Peelpush (halverwege ingestroomd)

8 – 9

10 – 15

5. Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65

8 – 7

8 – 20


FAST viert punt bij VCN RHF

Het eredivisieseizoen kende een aangepast schema. Na de eerste speelronde in oktober werd de competitie stilgelegd en pas in januari ging de competitie weer open. Apollo 8 en Sliedrecht Sport vochten om de titel, die strijd werd beslecht in het voordeel van de regerend kampioen. Apollo 8 won het bekertoernooi door in de finale Laudame Financials VCN te verslaan.

Peelpush koos ervoor om niet deel te nemen aan de reguliere competitie, de Limburgse ploeg stroomde in de degradatiepoule in om buiten mededinging mee te doen. Ze wonnen daarin drie van hun laatste vier wedstrijden. Het heeft de volgende eindstand tot gevolg:

 1. Sliedrecht Sport
 2. Apollo 8
 3. VC Sneek
 4. Djopzz Regio Zwolle Volleybal
 5. FAST
 6. Eurosped
 7. Laudame Financials VCN
 8. Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65
 9. Talentteam Papendal (speelde alleen de reguliere competitie)
 10. Peelpush (deed buiten mededinging mee aan de degradatiepoule)

Mannen
Op de laatste speeldag is de leidende positie nog verspeeld door Talentteam Papendal. Zij moesten op bezoek bij VoCASA met 3-1 of 3-0 winnen om de eindzege op te kunnen eisen, maar zagen de ploeg uit Nijmegen in vier sets zegevieren. Dat zorgde ervoor dat RECO ZVH, dat met 3-0 won van Bielderman Koetsier/SSS, kon passeren en de koppositie claimde. In de wedstrijd om des keizers baard wist Taurus op bezoek bij ComputerPlan VCN een 2-0 achterstand om te draaien in een 3-2 overwinning.

RECO ZVH begon de degradatiepoule nog als voorlaatste, maar de ploeg van coach Kristian van der Wel verkeerde in de nacompetitie in grootse vorm. Ze wonnen acht van hun tien wedstrijden en lieten Talentteam Papendal, VoCASA, Taurus en Bielderman Koetsier/SSS, die alle wisselvallig presteerden, achter zich. Promovendus ComputerPlan VCN werd laatste in de Eredivisie.

Team

Wedstrijden – Punten

Sets voor – tegen

1. RECO ZVH

10 – 23

27 – 15

2. Talentteam Papendal

10 – 21

24 – 16

3. VoCASA

10 – 20

21 – 18

4. Taurus

10 – 16

15 – 23

5. Bielderman Koetsier/SSS

10 – 14

16 – 25

6. ComputerPlan VCN

10 – 11

20 – 26

Ook bij de mannen kende de Eredivisie een coronastop. Op 1 januari hervatten Draisma Dynamo en Amysoft Lycurgus als eerste weer de competitie. Die twee teams zouden om de titels gaan strijden waarbij de Groningers de beker wisten te winnen, Dynamo greep voor het eerst sinds 2010 de landstitel.

Het Talentteam koos er dit seizoen voor om ook in de degradatiepoule mee te draaien, zij bereikten uiteindelijk de zesde positie in de eindrangschikking. De eindstand van de Eredivisie bij de mannen in het seizoen 2020-2021 is als volgt:

 1. Draisma Dynamo
 2. Amysoft Lycurgus
 3. Active Living Orion
 4. Sliedrecht Sport
 5. RECO ZVH
 6. Talentteam Papendal
 7. VoCASA
 8. Taurus
 9. Bielderman Koetsier/SSS
 10. ComputerPlan VCN
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×