RECO ZVH steviger in linkerrijtje na winst op Talentteam

RECO ZVH steviger in linkerrijtje na winst op Talentteam

In de laatste speelronde van 2019 heeft RECO ZVH goede zaken gedaan. De ploeg uit Zevenhuizen won op bezoek bij Talentteam Papendal/Arnhem met 0-3 en staat daardoor nog steviger in het linkkerrijtje van de Eredivisie ranglijst. De promovendus doet het dus erg goed op het hoogste niveau, een knappe prestatie van de jonge ploeg.

Een echt volleybaldorp, dat is het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. Er werd dan ook groot feest gevierd toen de heren van RECO ZVH vorig seizoen kampioen werden in de Topdivisie en daarmee ook promoveerden naar de Eredivisie. De trots van de club weer terug op het hoogste niveau, waarin er in het verleden als Nesselande grote successen werden gevierd.

Met een jonge, talentvolle ploeg is trainer Kristian van der Wel dit seizoen vol ambitie teruggekeerd in de Eredivisie. Jonge spelers uit de regio en de eigen jeugd maken een interessante ontwikkeling aan, ze werden kampioen in de Topdivisie en zijn nu in de Eredivisie ook goed bezig. Dat lieten ze ook in de laatste speelronde van 2019, voor ZVH een bijzonder jaar, weer zien.

De ploeg uit Zevenhuizen ging op bezoek bij het Talentteam, ook en jonge ploeg. Een krachtmeting tussen talenten dus in de Van der Knaaphal in Ede. Eerder dit seizoen wist het Talentteam in Zevenhuizen te winnen. RECO ZVH ging gretig van start en wilde duidelijk revanche nemen. Met een sterke service en een goed blok nam de ploeg van Van der Wel een voorsprong van 16-22, toch kwam het Talentteam nog knap terug tot 21-22.

In de slotfase van de set was er een invaller die belangrijk was voor RECO ZVH. Thomas van Rij kwam voor Chris van Mullem in het veld en hij wist met zijn service veel druk te leggen op de passing van de thuisploeg. Dat maakte het verschil, het werd 23-25 voor ZVH. In de tweede set kwam middenman Benjamin Parkinson op stoom, hij was zowel blokkerend als aanvallend van grote waarde bij de ploeg uit Zevenhuizen. De tweede set ging overtuigend met 17-25 naar ZVH.

Dubbele wissel

Het werd een hele spannende derde set waarin de ploegen lieten zien dat ze kwalitatief niet veel voor elkaar onder doen. Met Daan Streutker die veel scoorde leek de thuisploeg een vierde set af te gaan dwingen (23-20 voorsprong). Maar een dubbele wissel bij ZVH pakte goed uit.

Max Nieuwstad en spelverdeler Timothy Scheffers kwamen in het veld voor Bram Wiltenburg en Gianno Beij en ze brachten nieuwe energie. Dat zorgde voor de ommekeer en de gasten wonnen de set alsnog met 25-27 en daarmee werd het 0-3. Dankzij de overwinning staat RECO ZVH nu vaster op de vijfde plaats in de Eredivisie.

Uitslagen Eredivisie heren:

Zaterdag:

Talentteam Papendal/Arnhem - RECO ZVH 3-0 (23-25, 17-25, 25-27) Sliedrecht Sport - SV Land Taurus 3-1 (21-25, 25-23, 25-14, 25-13) Advisie/SSS - Draisma Dynamo 0-3 (9-25, 19-25, 17-25)
Active Living Orion - VoCASA 3-0 (25-23, 25-16, 25-13) 

Zondag: 

SAMEN.Lycurgus - Zaanstad 3-0 (25-17, 25-16, 25-17)

Foto: André Dirks

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×