De duels op woensdagdavond in de BetCity Eredivisie Mannen leverden thuisoverwinningen op voor Active Living Orion, Draisma Dynamo en Numidia VC Limax. VoCASA leek aanvankelijk ook zonder punten naar huis gestuurd te worden, maar won uiteindelijk in vijf sets van Prima Donna Kaas Huizen.

Active Living Orion behoudt de koppositie na een overtuigende 3-0 (25-17, 25-23, 25-16) overwinning op Simplex SSS, dat afgelopen weekend nog voor een verrassing zorgde door Numidia VC Limax te verslaan. Maar liefst vier spelers van Orion scoorden 10 of meer punten, terwijl de topscorer van SSS - Michael Dowhaniuk - 9 punten voor zijn ploeg noteerde.

Verderop in Gelderland behaalde Draisma Dynamo een thuisoverwinning tegen Scherp in Packaging ZVH. Diagonaalspeler Jack Williams, één van de topscorers in de BetCity Eredivisie Mannen, leverde opnieuw een cruciale bijdrage aan Dynamo's succes. Williams droeg maar liefst 20 punten bij aan Dynamo's totaal (17 aanvalspunten, 2 blokkeringspunten en een ace), resulterend in een 3-0 overwinning met setstanden van 25-16, 25-22 en 25-21.

Numidia VC Limax ondervond onverwacht moeilijkheden tegen hekkensluiter Talentteam Papendal. Ondanks een dominante eerste set (25-14), slaagde Talentteam Papendal erin de tweede set te winnen, wat pas hun derde setwinst van het seizoen betekende. Meer volgden er echter niet, want met 25-20 en 25-22 in de derde en vierde set hield Limax de volle punten in eigen huis.

Prima Donna Kaas Huizen kwam voor eigen publiek dicht bij hun tweede overwinning van het seizoen. Na een spannende derde set (27-25) stond er een 2-1 voorsprong op het scorebord, maar VoCASA dwong een vijfde set af en wist deze, net als de set ervoor, met het minimale verschil te winnen.

Morgen staat er nog een wedstrijd op het programma in de BetCity Eredivisie Mannen. Nova Tech Lycurgus en Sliedrecht Sport staan voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De wedstrijd begint om 20.30 uur in MartiniPlaza Groningen.