Roberto Piazza naast bondscoach Oranje ook clubcoach Powervolley Milano

Roberto Piazza naast bondscoach Oranje ook clubcoach Powervolley Milano

Roberto Piazza is vandaag aangesteld als coach van de Italiaanse club Powervolley Milano. De Italiaan gaat deze functie combineren met het bondscoachschap bij Oranje. Piazza zal bij Milano gaan samenwerken met Nimir Abdelaziz, zijn aanvoerder bij het Nederlands team. Abdelaziz staat sinds 2017 onder contract bij de Milanese club. De aanstelling van Piazza bij Milano is tot stand gekomen in nauw overleg met de Nevobo.

Bij Powervolley Milano was de positie van coach vacant nadat Andrea Giani verkaste naar Modena. Voormalig topspeler Giani, een van de sterren uit de olympische volleybalfinale van 1996, fungeerde de afgelopen twee seizoenen als coach van Powervolley Milano. 

Dat ambitieuze coaches een functie bij een nationaal team en een club combineren, is vrij gebruikelijk in het internationale topvolleybal. In het recente verleden waren bijvoorbeeld de voormalige bondscoaches Giovanni Guidetti (Oranje vrouwen + Vakifbank Istanbul) en Gido Vermeulen (Oranje mannen + Bedzin) actief voor twee werkgevers. De aanstelling van Piazza bij Milano heeft geen gevolgen voor zijn werkzaamheden bij het Nederlands team.


Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus speelt het Nederlands mannenteam het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (op vrijdag), België (op zaterdag) en de Verenigde Staten (op zondag). De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×