SAMEN.Lycurgus en Draisma Dynamo spelen Europees in eigen huis

SAMEN.Lycurgus en Draisma Dynamo spelen Europees in eigen huis

Deze midweek spelen SAMEN.Lycurgus (woensdagavond) en Draisma Dynamo (donderdagavond) thuiswedstrijden in respectievelijk de Challenge Cup en de CEV Cup. Beide teams moeten een 3-0 uitnederlaag goedmaken om de kwartfinale te bereiken. Om dat te doen moeten de Nederlandse teams de reguliere wedstrijd winnen met 3-0 of 3-1, en vervolgens ook de golden set opeisen.

SAMEN.Lycurgus

SAMEN.Lycurgus ontvangt woensdagavond in het Alfa College in Groningen het Franse topteam Montpellier. De uitwedstrijd op 29 januari ging met 3-0 verloren. Toch ziet coach Arjan Taaij kansen, vertelt hij op lycurgus.nl:

“We zijn de underdog tegen een ontzettend goede ploeg. Een ploeg die het na onze Europese wedstrijd best wel lastig in de competitie had en een wat minder niveau haalde. Als we zelf in staat zijn om veel te brengen en druk te genereren, dan kan het echt wel een wedstrijd worden die onze kant op valt. Dat is ons doel en daar moet je als volleyballiefhebber gewoon bij zijn”, aldus Taaij op de website van zijn team.

De wedstrijd tussen Lycurgus en Montpellier wordt live uitgezonden op de website van SportNoord.

Draisma Dynamo

Draisma Dynamo speelde op 28 januari een knappe partij tegen het sterke Novosibirsk uit Rusland. Het team van coach Redbad Strikwerda kwam twee keer in de buurt van setwinst, maar ontbeerde op de beslissende momenten het gogme om de Russen te verrassen. Toch moet het sterke optreden in Siberië Dynamo gesterkt hebben in de gedachte dat er in Apeldoorn misschien wel een stunt in het vat zit.

Programma achtste finale Challenge Cup (return), woensdag 12 februari:

20.00 uur SAMEN.Lycurgus - Montpellier Castelnau UC (klik hier voor tickets)
Uitslag eerste wedstrijd: 3-0 (25-17, 26-24, 25-21) voor Montpellier

Programma achtste finale CEV Cup (return), donderdag 13 februari:

20.00 uur Draisma Dynamo - Lokomotiv Novosibirsk (klik hier voor tickets)
Uitslag eerste wedstrijd: 3-0 (25-23, 27-25, 25-18) voor Novosibirsk

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×