In Groningen hebben de heren van SAMEN.Lycurgus zaterdagavond een belangrijke slag geslagen. De ploeg van trainer Arjan Taaij won voor eigen publiek met 3-1 (25-23, 25-19, 23-25, 26-24) van uitdager Sliedrecht Sport en blijft daardoor op de tweede plek staan in de Eredivisie heren.

SAMEN.Lycurgus heeft zaterdagavond de aanval op de tweede positie afgeslagen door in het eigen Alfa-college Sportcentrum met 3-1 te winnen van de nummer drie uit Sliedrecht. De Groningers moesten daar wel diep voor gaan, het was een spannende wedstrijd.

Beide ploegen lieten zien over een hoog niveau te beschikken, het was voor het publiek dan ook een wedstrijd om van te genieten en constant op het puntje van de stoel te zitten. Lange punten, harde aanvallen en veel variatie ware de hoofdingrediënten.

Op de cruciale momenten in de eerste twee sets, wist de thuisploeg het verschil te maken. Dat was mede dankzij uitblinker Bennie Tuinstra die met harde klappen het de Sliedrechtse verdediging erg lastig maakte. Het werd 25-23 en 25-19.

In de derde set was het aan Yorick de Groot te danken dat Sliedrecht Sport de set won. De Zuid-Hollanders stonden met 16-14 achter, maar De Groot kreeg het op zijn heupen en was weer goed voor een indrukwekkende servicereeks: 16-20.

Dat wist Lycurgus niet meer te herstellen en dus was de spanning terug: 23-25 en 2-1 in sets. In de vierde set wist de thuisploeg weer een kleine marge te creëren dankzij de veel scorende Mitch Perinar, maar de heren van Sliedrecht gaven zich niet gewonnen.

Sliedrecht staat bekend om strijdlust en die zorgde ook nu voor een spannende slotfase. Het werd 23-23 en 24-24. Maar toen sloeg de thuisploeg hard toe met een ace van Tuinstra en een aanvla van Van Gestel: 26-24 en daarmee 3-1 voor SAMEN.Lycurgus.

Dankzij de overwinning in de Eredivisie topper zal SAMEN.Lycurgus met veel vertrouwen in het vliegtuig stappen voor de CEV-cup kraker in Hongarije.