Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn donderdagmiddag uitgeschakeld op het WK Beachvolleybal in Hamburg. Het koppel van Beachvolleybal Team Nederland verloor in de achtste finale met 2-1 van het Canadese topteam Sarah Pavan / Melissa Humana-Paredes. Keizer en Meppelink eindigen net als Joy Stubbe en Marleen van Iersel op de negende plaats.

Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes spelen sinds 2017 samen en boekten sindsdien grote successen. Zo wonnen ze de 5-sterren World Tour toernooien van Porec en Gstaad, het 4-sterrentoernooi van Xiamen en haalden ze de halve finale op het vorige WK in Wenen.

Keizer en Meppelink wisten dus dat ze vandaag een sterke tegenstander zouden treffen, en dat bleek in de eerste set. Oranje liep constant achter de feiten aan, al werd het nooit volledig weggespeeld. Door met lef te serveren bleven de regerend Europees kampioenen aanhaken, en hielden ze de achterstand meestal beperkt tot twee punten. Het gat dichtkrijgen lukte echter niet, en Canada won de set met 21-18.

Het team van BTN begon fantastisch aan de tweede set en dwong nu juist Canada tot een inhaalrace. Tot 8-3 zag het er erg goed uit voor Keizer en Meppelink, maar hierna volgde een periode waarin Nederland moeite kreeg om de side-out te scoren. Na drie opeenvolgende killblocks van de 1.96 meter lange Sarah Pavan op Meppelink kwam Canada niet alleen langszij, maar nam het zelfs een 11-14 voorsprong. Dat Keizer en Meppelink alsnog de set wonnen was een teken van grote veerkracht. Oranje voerde de servicedruk op, scoorde drie aces in de slotfase en won de tweede set met 21-18.

In de allesbeslissende derde set had Nederland geen antwoord op het fantastische spel van de veelzijdige Melissa Humana-Paredes. De Canadese verdedigster sloeg eerst een gat met haar service en verdedigde daarna bal na bal in het achterveld. Keizer en Meppelink kwamen snel op achterstand (4-8) en kregen dit gat niet meer gedicht. Canada won de derde set met 15-9 en daarmee de wedstrijd met 2-1.