Via een ultieme kans in de play-offs hadden Sanne Keizer en Mexime van Driel een finaleplaats afgedwongen tijdens CM.com King of the Court Utrecht 2021. Daarin lukte het niet on in de laatste ronde te komen, ze eindigden als vierde. De Spaans-Italiaanse tandem van Maria Belén Carro en Marta Menegatti werd gekroond als Koninginnenkoppel. Bij de mannen ging de titel naar de 19-jarige Zweden David Åhman en Jonatan Hellvig in een finale zonder Nederlandse deelname. De winnaars kregen beide een cheque van 12.500 dollar mee en horloges van een van de hoofdsponsoren van King of the Court.

De Nederlanders begonnen de finaledag met dertien deelnemers, maar slechts twee wisten het tot de eindstrijd te schoppen. Zussen Emma en Brecht Piersma konden het laatste plekje in de halve finales niet meer bemachtigen. In de eerste halve finale bij de vrouwen moest er direct afscheid genomen worden van Marleen van Iersel, die na de blessure van Joana Heidrich met de Zwitserse Anouk Vergé-Dépré speelde. Zij konden onvoldoende punten verzamelen en werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Na het afscheid van gisteren in het stadion waren dit echt de laatste ballen die Marleen speelde in haar beachvolleybalcarrière. Heel veel geluk in het beachvolleyballoze leven Marleen!

Sanne Keizer en Mexime van Driel haalden de laatste ronde, maar eindigden daarin als derde. Dat betekende dat zij veroordeeld waren tot het spelen van de play-off voor de finale. De wedstrijd werd gewonnen door de tweelingzussen Nicole en Megan McNamara. Het Spaans-Italiaanse duo Maria Belén Carro / Marta Menegatti werd tweede en plaatste zich daarmee ook direct voor de finale.

Katja Stam en Raïsa Schoon waren ook veroordeeld tot het spelen van de play-off, nadat zij in hun halve finale als derde eindigden. In de vijftien minuten durende play-off ging het lang gelijk op tussen de twee Nederlandse teams, die het ook nog opnamen tegen twee Zwitserse opponenten, maar een run van tien punten in de laatste vijf minuten gaf het gelegenheidskoppel (na terugtrekking Madelein Meppelink vanwege een blessure aan haar linkervoet) het laatste ticket voor de finale.

In de finale strandde Keizer / Van Driel in de tweede ronde, wat hen een vierde plek opleverde. De druk van de Canadese tweeling Megan en Nicole McNamara, de Braziliaanse Barbara en Carolina en de uiteindelijk Koninginnen Maria Belén Carro and Italy’s Marta Menegatti was te groot. Vorig jaar stonden beide Nederlandse vrouwen nog op het podium, Mexime van Driel won zilver met haar zus Emi, Sanne Keizer behaalde brons met Madelein Meppelink.

De prijs voor de langste serie punten aan de koninginnenkant ging naar Katja Stam en Raïsa Schoon. Zij wisten daar tien punten achter elkaar te scoren en wonnen een cheque van 2.500 US Dollar en ieder een horloge van de hoofdsponsor.

Mannen
De Nederlanders kenden een matige laatste dag op CM.com King of the Court. Dirk Boehlé / Mart van Werkhoven en Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen werden in de eerste ronde van hun halve finales uitgeschakeld, wat direct betekende dat het toernooi erop zat. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde werden derde in hun halve finale, waardoor zij de play-off moesten spelen. Daarin waren ze niet opgewassen tegen de Zweden die uiteindelijk tot Koningen werden gekroond.

In de finale kwamen Åhman en Hallvig laat op gang, maar toen ze eenmaal het vertrouwen voelden, gaven ze alles. Met supersnel spel, met sprong setups en veel variatie speelden ze de concurrentie zoek en wonnen het toernooi. De King van vorig jaar, Marco Krattiger, werd met de Oostenrijker Moritz Pristauz net als vorige week in Hamburg tweede. De Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle eindigden als derde en sloten daarmee hun carrière af.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×