Simplex SSS en Sliedrecht Sport hebben zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de Nationale Beker. De Barneveldse ploeg won in vijf sets van Active Living Orion, terwijl Sliedrecht in vier sets afrekende met VoCASA.

Active Living Orion en Simplex SSS stonden afgelopen weekend nog tegenover elkaar in de reguliere competitie, een duel dat in drie sets gewonnen werd door Orion. Vanavond waren er vijf sets nodig om uit te maken welk team zich zou plaatsen voor de halve finale van de Nationale Beker Heren. De spannende eerste set ging met 24-26 naar SSS, waarna Orion de tweede set opeiste: 25-21. SSS nam weer de leiding door de derde set naar zich toe te trekken, maar kon het vervolgens niet afmaken in de vierde set. Met 26-24 verlengde Orion de wedstrijd, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. Daarin lag het initiatief vanaf het begin bij de Barneveldse ploeg, die uiteindelijk met 11-15 zegevierde. In de halve finale staat de ploeg tegenover het eerste herenteam van Draisma Dynamo, dat zondag een ticket voor de volgende ronde bemachtigde door Topdivisionist QoppoConsult/AVV Keistad met 0-3 te verslaan.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Active Living Orion en Simplex SSS terug:

Het derde halve finale ticket werd vanavond vergeven in Nijmegen, waar VoCASA en Sliedrecht Sport tegenover elkaar stonden. De eerste set werd gewonnen door de thuisploeg, maar vanaf set twee bleef VoCASA steeds verder verwijderd van de twintig punten grens. Met 17-25, 18-25 en 15-25 trok Sliedrecht de winst naar zich toe. In de halve finale staat de ploeg tegenover de winnaar van het duel tussen Sliedrecht Sport H2 en Samen Lycurgus. De wedstrijd wordt donderdagavond om 20.00 uur gespeeld en is live te volgen via de stream op deze pagina.

Uitslagen

Active Living Orion - Simplex SSS 2-3 (24-26, 25-21, 22-25, 26-24, 11-15)
VoCASA - Sliedrecht Sport 1-3 (25-21, 17-25, 18-25, 15-25)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×