Simplex SSS heeft hun tweede wedstrijd op rij gewonnen. De Barneveldse ploeg kwam terug van een 2-1 achterstand tegen Numidia VC Limax om in de vijfde set met 13-15 te zegevieren. Bij de dames werden de duels gewonnen door de thuisspelende teams: Draisma Dynamo en Peelpush.

Heren
VC Limax moest zondagmiddag hun derde verlies op rij incasseren en is daarmee gezakt naar de vierde plek op de ranglijst. De Limburgse ploeg nam een 2-1 voorsprong op Simplex SSS en had al snel een ruime voorsprong in de vierde set: 6-10. Na een sterke aanval van Kian Machnack was het verschil nog maar één punt (13-12), waarna de diagonaalspeler mocht gaan serveren. SSS liep uit naar 13-16 en hield vast aan die voorsprong: met 22-25 dwong de equipe van Paul van der Ven een vijfde set af. Daarin gaf Limax opnieuw een voorsprong uit handen. SSS kwam bij 8-9 voor het eerst langs de thuisploeg en maakte het uiteindelijk op hun tweede matchpunt af: 13-15.

Kijk de wedstrijd terug:

Uitslag
Numidia VC Limax - Simplex SSS 2-3 (25-21, 23-25, 25-20, 22-25, 13-15)

Dames

Na de overwinning op Sliedrecht Sport in de eerste halve finale van de Nationale Beker afgelopen dinsdag, speelde ARBO Rotterdam/FAST vandaag ook een goede wedstrijd tegen Draisma Dynamo. De Apeldoornse ploeg nam een 7-4 voorsprong in set 1, maar FAST maakte de achterstand ongedaan en knokte zich in de slotfase naar een nipte setwinst: 23-25. Ook in het vervolg van de wedstrijd bleken de twee teams aan elkaar gewaagd. In de tweede, derde en vierde set was het steeds Dynamo dat nét iets eerder bij de eindstreep was: met 25-23, 25-22 en 26-24 won de thuisploeg het duel.

In Meijel trakteerde Peelpush het thuispubliek ook op een overwinning. Het team van coach Johan Leenders klaarde gemakkelijk de klus tegen Voltena. Het werd 25-14, 25-8 en 25-16. Dankzij deze overwinning gaat Peelpush met tien punten aan kop in de B-poule, Voltena staat tweede met acht punten.