De mannen van Sliedrecht Sport hebben bijna voor een verrassing gezorgd in hun eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen Draisma Dynamo lukte het niet de 2-0 voorsprong te consolideren, de landskampioen ontsnapte. Active Living Orion kende een gemakkelijke avond. Bi de vrouwen behield Laudame Financials VCN de koppositie, VC Sneek en Apollo 8 wonnen eenvoudig.

Het leek vanavond een tijd lang uit te draaien op een sensatie in Apeldoorn. Sliedrecht Sport had een voorsprong genomen van 2-0 (29-27, 25-23), maar kon in het vervolg Dynamo onvoldoende bedreigen. Sliedrecht was met Bart Yark, Erik van der Schaaf en Raygid Isenia goed op dreef. De ploeg van Paul van der Ven is zeker van zin de top van de Eredivisie opnieuw te bestormen.

Zaterdagavond stond er geen maat op Dynamo-diagonaal Martijn Brilhuis, hij maakte 32 punten. Nico Manenschijn en Jeroen Rauwerdink tekenden beide voor 14 punten.

Active Living Orion won voor de tweede week op rij met 3-0, na vorige week Talentteam Papendal te hebben verslagen, bond de formatie van coach Dirk Sparidans deze week RECO ZVH achter de zegekar. VoCASA won nu wel, nadat vorige week in vijf sets werd verloren bij Taurus.

Uitslagen

Uitslagen SP2 Zat FB2

Vrouwen
In Zwolle had Laudame Financials VCN anderhalve set weinig tot niets in te brengen (25-13, 18-13 in het voordeel van Djopzz Regio Zwolle Volleybal), maar daarna ging het goed lopen. Onder aanvoering van Maureen Weernekers (21 punten) wist VCN het tij te keren en kon de ploeg uit Capelle aan den IJssel de koppositie behouden.

VC Sneek en Apollo 8 kenden een gemakkelijke avond, zij wonnen met 3-0 van respectievelijk FAST en Booleans/VV Utrecht.

Uitslagen

Uitslagen SP2 Zat FB

Zondag
Alle wedstrijden die zondag op het programma staan zijn uiteraard live te volgen via volleybal.nl. Kijk via het programma van de mannen en de vrouwen.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×