Active Living Orion heeft zaterdagavond in drie sets gewonnen van Draisma Dynamo. De topper bij de vrouwen was prooi voor Sliedrecht Sport. De landskampioen was met 3-1 te sterk voor Apollo 8. Overwinningen waren er ook voor Samen Lycurgus, VoCASA, RECO ZVH, Draisma Dynamo (v) en Visser Assen/Sudosa-Desto.

Mannen
Active Living Orion kent een wisselvallig seizoen in de Eredivisie. Een paar weken geleden verloor de ploeg nog van RECO ZVH, maar vanavond hadden de Doetinchemmers hun zaken op orde tegen landskampioen Draisma Dynamo. Orion had bijna de hele wedstrijd de leiding en met 17-25, 22-25 en 20-25 gingen de drie punten mee terug naar Doetinchem. Ondanks de overwinning staat de ploeg wel nog steeds vijfde op de ranglijst.

Samen Lycurgus pakte vanavond de volle punten tegen Sliedrecht Sport. De Groningers benutten in de eerste set pas hun veertiende setpunt (38-36), maar sleepten de tweede en derde set overtuigend binnen met 25-18. Het is de achtste overwinning op rij voor de ploeg van Arjan Taaij, die met 28 punten uit 12 wedstrijden momenteel tweede op de ranglijst staat. Dynamo is naar de derde plek gezakt.

Ook RECO ZVH en VoCASA zegevierden vanavond. De ploeg uit Zevenhuizen won in vier sets van Prima Donna Kaas Huizen en boekte daarmee hun tweede overwinning van het seizoen. VoCASA kreeg in de openingsset tegen Taurus meerdere setpunten tegen, maar sloeg op de eerste eigen mogelijkheid direct toe: 29-27. Een dominante tweede set (25-12) gaf de Nijmegenaren een 2-0 voorsprong, waarna ze in set drie hun tweede matchpunt verzilverde voor de overwinning: 25-22.

Uitslagen

221203 uitslagen h

Vrouwen
In De Basis won Sliedrecht Sport vanavond de topper tegen Apollo 8. De Bornse ploeg wist een setje af te snoepen van de landskampioen, maar moest in de vierde set het hoofd buigen. Spelverdeelster Noa Rahangmetan kon haar aanvallers vanavond goed bedienen: maar liefst vier speelsters aan de kant van Sliedrecht noteerden meer dan tien punten. De regerend landskampioen voert na deze zege de ranglijst aan, maar moet die plek morgen wellicht weer afstaan aan Booleans/VV Utrecht. De ploeg uit Utrecht is topfavoriet in het duel tegen hekkensluiter ARBO Rotterdam/FAST.

Het duel tussen Visser Assen/Sudosa-Desto en Djopzz VC Zwolle Topvolleybal eindigde net als twee weken geleden in een vijfsetter. Het team uit Assen verloor toen ondanks een 2-0 voorsprong het duel, vanavond was het Zwolle die een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Met 25 punten leverde Paula Boonstra een belangrijke bijdrage aan de overwinning voor Assen.

Ook in de wedstrijd tussen Draisma Dynamo en Voltena kwam het aan op een vijfde set. Daarin maakte de thuisploeg het verschil door bij een stand van 3-3 vijf punten op rij te scoren. Dynamo hield vast aan hun voorsprong en verzilverde hun tweede matchpoint via topscorer Benthe Wismans: 15-9.