Wedstrijden van de heren van Sliedrecht Sport leveren altijd spektakel op in De Basis. De trotse koploper van de eredivisie speelt zaterdagavond in eigen huis tegen Draisma Dynamo en hoopt weer een mooie overwinning te boeken. Trainer Paul van der Ven blikt vooruit.

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Draisma Dynamo?

“Ik denk dat het een groot volleybal spektakel gaat worden, we spelen thuis in De Basis vaak hele goede wedstrijden. We hebben een hele goede start gemaakt in ons tweede seizoen in de eredivisie en Dynamo is altijd een hele mooie ploeg om tegen te spelen dus ik verwacht volop  spektakel in De Basis.”

Had je verwacht dat jullie zo goed aan het seizoen zouden beginnen?

“Deels had ik dat wel verwacht, de eerste wedstrijd tegen Orion nadat die de Supercup hadden gewonnen, was voor ons gelijk een hele goede wedstrijd waarin alles klopte. Serverend hadden we ze onder druk gezet. Als we in staat zijn dat niveau keer op keer neer te zetten en veel in dat proces te blijven zitten, dan kunnen we in principe van iedereen winnen. Dus na die wedstrijd hebben we dat niveau vastgehouden en dan is het niet gek dat het zo’n goede start van het seizoen oplevert.”

Waarmee heeft je ploeg dit seizoen verrast?

“Op dit moment hebben we serverend een stap gemaakt, we zijn meer naar de sprongservice gegaan en kunnen dus meer power leveren vanaf de servicelijn. Daarnaast zijn we een wat sneller spel gaan spelen, zeker op links en rechtsvoor. En met het aantrekken van Wessel Anker hebben we 1 van de sterkste middenaanvallers van de eredivisie in huis en daarmee zie je dat hij ook echt ons niveau opkrikt.”

Pieken jullie niet te vroeg? Speelt dat bij jullie?

“Ik ben er zeker niet bang voor dat we dat we te vroeg pieken, we hebben met elkaar afgesproken in de voorbereiding dat we in de reguliere competitie veel meer iedereen laten spelen. Dat zie je nu al terug, iedereen heeft al veel kansen gekregen om te spelen. We blijven gewoon in het proces en stap voor stap gaan we door de reguliere competitie heen. En met de ervaring van de play-offs van vorig jaar, is het nu zaak om vanaf dan het niveau helemaal op orde te hebben.”

Kan je met deze ploeg landskampioen worden?

“Het meest uitdagende is dat we vier avonden in de week trainen en de jongens overdag volop werken. Dat betekent dat onze arbeid-rust verhouding totaal anders en minder gunstig is dan dat van Orion, Lycurgus en Dynamo. Daar werken de jongens veel minder overdag en trainen ze in de middag. De trainingen zijn dan op tijd afgelopen, de spelers kunnen op tijd rusten en naar bed en ze hebben geen avondtraining meer. Dus hun programma ziet er veel beter uit, in principe kunnen wij nooit opboksen tegen het programma van die drie clubs. Het is ook niet realistisch om te verwachten dat je met Sliedrecht kampioen kan worden, maar we willen wel in de play-offs pieken en in de beker. Maar over een heel seizoen is ons programma gewoon minder goed, dus ik verwacht geen titel. Maar, wie weet.”

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn