Sliedrecht Sport neemt snel revanche in Doetinchem

Sliedrecht Sport neemt snel revanche in Doetinchem

In de kampioenspoule heeft Sliedrecht Sport snel revanche genomen op regerend landskampioen Active Living Orion. In Doetinchem verloor de Zuid-Hollandse ploeg twee weken geleden nog in de laatste reguliere competitieronde met 3-2, nu draaide het de rollen om. Een goede start dus voor Sliedrecht.

Het was twee weken geleden nog de kraker in de allerlaatste speelronde van reguliere competitie, Active Living Orion versus Sliedrecht Sport. Toen ging het om de derde plek en een betere uitgangspositie in de kampioenspoule, nu stond dezelfde wedstrijd op het programma als opening van die kampioenspoule.

Sliedrecht Sport verloor twee weken geleden nipt met 3-2 van Orion, maar stelde dankzij twee gewonnen sets toen wel de derde plek veilig in Doetinchem. De ploeg van trainer Paul van der Ven wilde nu sterk starten in de kampioenspoule, na de mindere ervaring van vorig seizoen.

Toen was Sliedrecht Sport als debutant in de Eredivisie de grote verrassing in de reguliere competitie met een tweede plek als eindpositie, maar verloor het in de kampioenspoule snel meerdere duels en had in de ontknoping van het seizoen vorig jaar geen rol van betekenis. Dat wil de ambitieuze ploeg nu wel en dus was Sliedrecht gretig om meteen revanche te nemen.

Comeback

De start van de wedstrijd in Doetinchem was duidelijk nog voor de thuisploeg. Active Living Orion begon sterk en nam met overtuigend spel een voorsprong van maar liefst 22-8. Bij Sliedrecht liep het totaal niet, maar Wessel Anker wist met een sterke servicereeks het verschil nog wat draaglijker te maken: 25-19 voor de regerend kampioen.

De tweede set was enorm spannend, de ploegen lieten een mooie strijd zien en in de slotfase was Sliedrecht daadkrachtiger en kwam via 24-26 op gelijke hoogte in sets. Toch was het in derde set weer Orion dat de regie in handen nam en zonder in de problemen te komen weer op voorsprong kwam met 25-18.

Knap was de vechtlust van Sliedrecht Sport, de jonge ploeg raakt niet in paniek bij een achterstand en weer was er een comeback. De vierde set eindigde in 21-25 en dus volgde er een beslissende vijfde set net als twee weken geleden. Nu wisten de bezoekers het verschil te maken en met 11-15 toe te slaan.

Sliedrecht Sport boekt daarmee de eerste zege in de kampioenspoule en deelt een tik uit aan de regerend landskampioen. Ook Draisma Dynamo en SAMEN.Lycurgus boekten een uitzege, de top-drie is dus sterk gestart aan de ontknoping van de Eredivisie.

Uitslagen kampioenspoule heren:

Active Living Orion - Sliedrecht Sport 2-3 (25-19, 24-26, 25-18, 21-25, 11-15)

RECO ZVH - SAMEN.Lycurgus 0-3 (14-25, 18-25, 17-25)

Taurus - Draisma Dynamo 1-3 (25-22, 21-25, 18-25, 20-25)

Foto: Robert van de Gevel

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×