Speler in the picture: Adam White van Active Living Orion

Speler in the picture: Adam White van Active Living Orion

Adam White, passer-loper bij Active Living Orion, maakte al veel mooie momenten mee in zijn carrière. De 30-jarige Australiër deed in 2012 mee aan de Olympische Spelen in Londen en speelde al in Duitsland, Italië en Frankrijk. Na 7 jaar keerde hij dit jaar terug in Doetinchem, waar hij probeert zijn ervaring te delen met de jonge jongens.

9 Adam White Website Formaat

Wie ben je?
"Ik ben Adam White, 30 jaar oud en passer-loper in het veld."

Hoelang speel je al bij deze club? Waar ben je je carrière begonnen?
"Ik kwam in 2009 bij Orion spelen en in 2012 heb ik met deze club het landskampioenschap gewonnen! Daarna ben ik vertrokken naar Buhl in Duitsland en heb ik daar één jaar gespeeld. Toen ben ik verder gegaan naar Italië en heb ik daar twee jaar voor Verona gespeeld. Na Italië, ben ik doorgegaan naar Tours in Frankrijk, waar ik ook twee jaar heb gespeeld. Hier heb ik onder andere de CEV-Cup gewonnen! Hierna ben ik verhuisd naar Berlijn en heb hier ook twee jaar gespeeld. Ik heb dit team twee keer het landskampioenschap gewonnen in de Bundesliga!"

Wat is jouw sterkste punt in het veld?  
"Mijn sterkste punt is mijn pass en slimheid in mijn aanval. Verder: geef me een mooie bal op de pipe en ik knal hem er in!"

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder? 
"Ik ben een keer mijn schoenen vergeten voor de wedstrijd... Ik moest toen op mijn sneakers de warming-up doen, totdat mijn schoenen 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd gebracht werden..."

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover? 
"Ik ben zeker wel tevreden, alleen is er altijd nog ruimte voor verbetering! En gelukkig hebben wij hier nog tijd voor."

Wat is jouw doel dit seizoen?  
"Mijn ervaring te delen met de jonge jongens. Ook zou het mooi zijn om nog een kans te krijgen het landskampioenschap te behalen!"

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar? 
"Het spelen voor het Australische nationaal team en hiermee in 2012 naar de Olympische spelen in Londen te gaan."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken? 
"Wat ik nog graag wil bereiken, is het plezier houden in het spelen van volleybal. En een goeie combinatie vinden tussen volleybal en werk, dit is wat Active Living Orion mij biedt."

Adam White Vs Dynamo 1 Hans Van Dijk
Foto: Hans van Dijk

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×