Drie jaar geleden maakte Bart Yark de overstap van Next Volley Dordrecht naar Sliedrecht Sport H1. In zijn eerste seizoen werd hij met het team kampioen in de Topdivisie, nu spelen ze voor het tweede jaar in de Eredivisie: "We zijn dit seizoen sterker geworden in de breedte, ons spel is verbeterd en we doen bovenin weer goed mee!"

Bart Yark

Wie ben je?
"Ik ben Bart Yark, 25 jaar. Wonend in Dordrecht. Ik ben passer-loper bij Sliedrecht Sport."

Hoe lang speel je al bij deze club? Waar ben je je carrière begonnen?
"Ik speel nu mijn derde seizoen in Sliedrecht. Ik ben ongeveer 19-20 jaar geleden begonnen met volleyballen bij Rijnmond Volleybal in Schiedam. Ik heb hier een groot deel van mijn jeugd gespeeld totdat de club failliet ging, waarna ik naar Next Volley Dordrecht ben gegaan. Daar heb ik mijn weg omhoog gewerkt van JA-nationaal naar H2, wat toen 2e divisie speelde, en uiteindelijk naar H1 in de Topdivisie. Na een aantal seizoenen Topdivisie te hebben gespeeld, kreeg ik een aanbod van VcV Veenendaal, wat toen Eredivisie speelde. Daar heb ik één seizoen gespeeld. Na dit seizoen ben ik weer teruggegaan naar Next, waar we helaas degradeerde. En toen kreeg ik een belletje van Paul van der Ven of ik misschien bij Sliedrecht Sport wilde spelen..."

Wat is jouw sterkste punt in het veld? 
"Mijn sterkste punt in het veld is passen."

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder? 
"Dat was in een Open Club-finale tegen Sliedrecht Sport. Ik dacht dat het wel handig zou zijn om mee te blokkeren op het midden. Wat ik toen nog niet wist, was dat Ruben van der Leeden (huidig teamgenoot), die daar toen op het midden stond, een 'lompe hakboer' was. Ik was net te laat met blokkeren en hij sloeg die bal recht naar beneden, vol op mijn pink. Ik kon niet meer door en we verloren de wedstrijd en werden dus tweede. Uiteindelijk bleek dat mijn pink gebroken was."

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover? 
"Ik ben zeker tevreden met de resultaten! We zijn dit seizoen sterker geworden in de breedte, ons spel is verbeterd en we doen bovenin weer goed mee!"

Wat is jouw doel dit seizoen?
"Om een beter resultaat neer te zetten dan vorig seizoen, dus een plek in de top drie."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar? 
Dat is het eerste seizoen bij Sliedrecht Sport. We speelden in de Topdivisie uit tegen VcV en konden die wedstrijd kampioen worden, wat uiteindelijk ook lukte. Een mooi potje met goed spel en met veel supporters die vanuit Sliedrecht mee waren gekomen. Het ontvangst in sporthal De Basis later die avond was prachtig. Het was een goed feestje hoor…!

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken? 
"Dat we bekerwinnaar of landskampioen worden. Beide zou natuurlijk ook prima zijn ;)"

Tekst: Niels de Jager

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn