Het nieuwe Eredivisie seizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speler in the picture' vertellen verschillende Eredivisie spelers over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Vandaag stelt Joris Berkhout zich voor. Deze 20-jarige spelverdeler speelt dit jaar voor het eerst bij Draisma Dynamo: "We balen nog steeds van de verloren Supercup, maar in de competitie gaan we op dit moment goed."

3 Joris Berkhout
Dynamo Vo Casa Wout Van Zoeren

Wie ben je? 
"Ik ben Joris Berkhout. Ik ben 20 jaar, ik ben spelverdeler en dit is mijn eerste jaar bij Draisma Dynamo."

Waar ben je je carrière begonnen?
"Ik ben begonnen met volleyballen bij Dinto Warmenhuizen, op dat moment was ik 10 jaar. Ik startte in niveau 6 en toen ik 16 jaar was speelde ik in Dinto H1. Daarna ben ik naar Zaanstad gegaan."

Wat is jouw sterkste punt in het veld? 
"Mijn service is altijd wel een wapen van mij geweest."

Wat is jouw grootste volleybalblunder?
"We speelden het NOJK bij de mini’s. We hadden een wedstrijd waarin beide teams goed konden verdedigen, maar moeite hadden met aanvallen. We speelden de bal steeds kort achter de blokkering, maar de tegenstander pakte deze ballen ze elke keer. Bij de time-out kregen we toen te horen dat we de ballen achterin weg moesten leggen. De eerste rally na de time-out kreeg ik de bal en wilde ik hem weer kort achter het blok leggen, tot ik vlak voor het spelen bedacht: "Oh nee, daar moest hij niet". Daar schrok ik een beetje van en toen ving ik de bal.. Stond ik daar met de bal in mijn handen en allemaal vragende blikken op mij gericht..."

Ben je tevreden met de resultaten van Draisma Dynamo tot zover?
"We balen nog steeds van de verloren Supercup, maar in de competitie gaan we op dit moment goed."

Wat is jouw doel dit seizoen?
"We hebben met het team het doel dat we dit jaar landskampioen willen worden. Mijn persoonlijke doel is beter worden. Dat klinkt makkelijk, maar Draisma Dynamo was toch een redelijke stap omhoog. Ook zijn er heel wat details die beter kunnen en daar werken we hard aan."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
"Zowel op het zand als in de zaal heb ik wel al mooie momenten meegemaakt. Maar het moment dat mij het meest is bijgebleven, is het einde van de wedstrijd tegen Portugal op het EK U20 in Nederland. We stonden 2-1 in sets voor en het stond 23-23 gelijk in de vierde set. Na een superlange rally sloot ik het punt af met een 1 op 1 killblock, 24-23. Daarna speelden zij side-out en maakte ik weer een killblock. Om zo een wedstrijd af te sluiten is natuurlijk al fantastisch, maar het maakte het nog mooier dat er een leger van familie mee was gekomen om te kijken die dag."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"Ik wil weten waar mijn plafond zit qua niveau. Ik zou graag nog een avontuur willen meemaken in het buitenland en het Nederlands team willen halen."

Foto: fotohoogendoorn.nl (Oranje shirt) Wout van Zoeren (Dynamo)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×