Speler in the picture: Renzo Verschuren van Draisma Dynamo

Speler in the picture: Renzo Verschuren van Draisma Dynamo

Renzo Verschuren is bezig met zijn achtste seizoen bij Draisma Dynamo. De 38-jarige middenaanvaller heeft een duidelijk doel dit jaar: "Mijn eerste landskampioenschap won ik samen met Marko Klok en Arno van Solkema, ik wil dit seizoen samen hun zoons hun eerste landskampioenschap winnen."

9 Renzo Verschuren

Wie ben je?
"Ik ben Renzo Verschuren, 38 jaar en middenaanvaller bij Draisma Dynamo."

Hoelang speel je al bij deze club? Waar ben je je carrière begonnen?
"Ik ben nu bezig met mijn achtste jaar bij Draisma Dynamo. Ik ben op mijn 16e begonnen bij vc Nesselande (het huidige ZVH) en heb daar elf jaar gespeeld, waarvan zes in het eerste team. Tussen Nesselande en Draisma Dynamo heb ik een aantal jaar in de Duitse Bundesliga gespeeld."

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Mijn sterkste punt is mijn drive om mezelf te verbeteren. Toen ik in de eredivisie kwam spelen, kon ik alleen maar aanvallen. In de loop der jaren heb ik stap voor stap en met veel aandacht zwakke punten uit mijn spel flink kunnen verbeteren. Deze aanpak heb ik wel moeten leren. Ik heb hierin geleerd autonoom te werken en zaken zoveel mogelijk op mezelf te betrekken. Iets wat ik ook als LOOT-coördinator van het Veluws College als eerste op mijn topsportende leerlingen over probeer te brengen."

Wat is jouw grootste (volleybal) blunder?
"Mijn grootste (volleybal)blunder is dat ik ooit in een oefenwedstrijd in en tegen Poitier een bal tegen de muur heb geserveerd. De hal was groter dan het Omnisport, dus een prestatie op zich. Het was in ieder geval geen staande floater, die zijn al helemaal gênant!"

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover?
"Een resultaat is er pas wanneer iets geëindigd is. Na de play-offs kan er pas iets over een resultaat gezegd worden. Ik geloof tijdens een seizoen meer in de benadering van een individuele atleet die probeert zijn PR te verbeteren. Binnen mijn team zie ik dat we onszelf flink aan het verbeteren zijn en dat de omstandigheden gecreëerd worden door club, staf en team om ons te verbeteren. Of dit uiteindelijk het resultaat “prijs” oplevert, zal de tijd leren en is van meerdere factoren afhankelijk."

Welk moment uit je carrière is je het meeste dierbaar?
"Het moment dat het meest dierbaar in mijn carrière is, zijn mijn interlands. Ik vond het de grootst mogelijke eer om voor mijn land uit te mogen komen. Je traint en speelt met de beste spelers van Nederland en komt uit tegen de beste spelers van de wereld.

De bekerfinale van vorig jaar tegen Lycurgus was ook erg bijzonder voor mij. Er kwamen hierin veel dingen samen. Na jarenlang tweede geworden te zijn met Draisma Dynamo, konden we eindelijk doordrukken en de beker pakken. Daarnaast stond mijn verloofde Carlijn met Apollo 8 ook in bekerfinale en was ze destijds 19 weken zwanger van onze dochter Dani."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"Mijn eerste landskampioenschap won ik samen met Marko Klok en Arno van Solkema, ik wil dit seizoen samen hun zoons hun eerste landskampioenschap winnen."

Foto: fotohoogendoorn.nl (actiefoto)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×