Speler in the picture: Rick van der Sluis van Sliedrecht Sport

Speler in the picture: Rick van der Sluis van Sliedrecht Sport

De 20-jarige Rick van der Sluis stapte zes jaar geleden over van VCN naar Sliedrecht Sport. In de jeugd werd hij drie keer Nederlands kampioen en intussen speelt hij alweer twee jaar in Heren 1: "We zijn goed bezig in de competitie en we draaien lekker mee in de top vier!"

Thumbnail  Tj11627 Cropped

Wie ben je?
"Mijn naam is Rick van der Sluis. Ik ben 20 jaar en spelverdeler bij Sliedrecht Sport heren 1. Ik studeer Psychobiologie aan de UvA en woon sinds een half jaar in Utrecht."

Hoelang speel je al bij Sliedrecht Sport?
"Ik speel nu alweer zes jaar bij Sliedrecht Sport. Ik ben ingestroomd in de B-jeugd. Hiervoor speelde ik altijd bij VCN in Capelle. Dit is nu mijn tweede seizoen in Heren 1!"

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Ik denk dat mijn sterkste punt het setten richting de buitenkant is. Ik kan de bal met veel tempo naar de buitenkant setten. Dit is dan moeilijk dicht te lopen voor blokkeerders."

Wat is jouw grootste volleybalblunder?
"Ik kan me niet echt een hele beschamende volleybalblunder herinneren... Ik heb natuurlijk wel eens onder het net geserveerd. Maar ja, dat overkomt de beste!"

Ben je tevreden met de resultaten van je team, tot nu toe?
"Ik ben zeker tevreden over de resultaten van mijn team. We zijn goed bezig in de competitie en we draaien lekker mee in de top vier! We zijn dit seizoen ook in staat om veel door te wisselen. Iedereen komt aan spelen toe en dit is ook weer fijn voor de belasting van een speler."

Wat is jouw doel dit seizoen?
"Ik heb eigenlijk voor elk seizoen één hoofddoel: lol hebben en genieten van het mooie spel. Uiteraard kan het niet altijd even goed gaan in wedstrijden of trainingen, maar ik speel volleybal omdat ik het leuk vind en dat wil ik zo houden. Daarnaast hebben wij gezamenlijk het doel om mee te blijven draaien in de top vier van de Eredivisie. Alleen is het ons helaas niet gelukt om verder mee te spelen in de beker."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
"In mijn ‘carrière’ zitten al wel wat toffe herinneringen. Ik ben met de Sliedrecht Sport jeugd drie keer op rij Nederlands Kampioen geworden (1 keer JB en 2 keer JA). Daarnaast heb ik ook wat mooie prijzen weten te pakken op het zand. En natuurlijk mocht ik al een beetje onderdeel zijn van Heren 1 toen we kampioen werden in de Topdivisie."

Wat wil je nog graag bereiken?
"Ik heb eigenlijk geen concrete volleybalplannen voor mezelf. Natuurlijk wil ik het beste uit mezelf halen en daarvoor hard werken, maar wel met de randvoorwaarde dat ik lol blijf houden!"

Tekst: Niels de Jager

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×