Speler in the picture: Yannick Bak van Talentteam Papendal

Speler in the picture: Yannick Bak van Talentteam Papendal

Het nieuwe Eredivisie seizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speler in the picture' vertellen verschillende Eredivisie spelers/speelsters over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Vandaag is het de beurt aan Yannick Bak. Deze 17 jarige passer-loper speelt dit jaar voor het eerst in het Talentteam Papendal en heeft hoge ambities: "Ik wil heel graag in het buitenland volleyballen en dan is Italië wel het grote doel."

Yannick Bak Pasfoto Voor Website

Wie ben je? 
"Ik ben Yannick Bak, ik ben 17 jaar en passer-loper in het Talentteam Papendal. Ik woon op Papendal en train met mijn teamgenoten ongeveer 18 uur in de week. Ook ga ik naar school in Arnhem en zit ik in mijn examenjaar van de Havo."

Hoelang speel je al bij deze club? Waar ben je je carrière begonnen?
"Dit is mijn eerste jaar in het Talentteam. Ik heb afgelopen jaar bij Zaanstad gespeeld, maar ben op mijn zevende bij Spaarnestad in Haarlem begonnen. Ik woon sinds mijn vijftiende op Papendal en ben in die tijd flink vooruitgegaan. Ook speel ik al sinds mijn dertiende in een Oranje selectie: Pré jeugd-, Jeugd- en Jong Oranje."

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Mijn sterkste punt in het veld is toch wel mijn aanval. Ik ben vrij lang (1.97m) dus dat komt mijn aanval ten goede. Verder blijf ik altijd rustig en ben ik vrij stress-bestendig."

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder?
"Ik heb vrij veel volleybalblunders. Ik krijg heel vaak dingen tegen mijn hoofd, maar de grootste blunder is dan toch wel dat ik 2 weken een hersenschudding had, doordat ik een bal uit het ballenkanon op mijn hoofd kreeg…"

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover?
"De resultaten van ons team zijn met ups en downs. Ik denk dat dat een gevolg is van dat we een jong team zijn. Toch winnen we de eerste 3 wedstrijden van dit seizoen. Dat is fijn en motiveert ook weer om elke dag harder te werken."

Wat is jouw doel dit seizoen?
"Mijn doel voor dit seizoen is natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen en gewoon een grote stap maken richting mijn hoofddoel, namelijk spelen in Italië."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
"Mijn dierbaarste moment is toch wel het EK met Pré Jeugd Oranje in Turkije. Je leert zo veel op zo’n toernooi en dat zal ik nooit meer vergeten."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"Ik wil heel graag in het buitenland volleyballen en dan is Italië wel het grote doel. Ik ben nu nog vrij jong, maar ik wil zo snel mogelijk die stap gaan maken."

Yannick Bak
Foto: Tjerk Laan (actiefoto)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×