Katja Stam en Raïsa Schoon hebben al hun poulewedstrijden gewonnen op het Elite 16-toernooi in Doha en zich daarmee direct geplaatst voor de kwartfinale. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigden als tweede in hun poule en spelen morgen de round of 12.

Katja Stam en Raïsa Schoon zijn de poulefase ongeslagen doorgekomen. Het Nederlandse duo zette gisteren twee overwinningen achter hun naam en stelde vandaag de poulewinst veilig na een zenuwslopend duel tegen Anastasija/Tina uit Letland. Na drie spannende sets, waarin de verschillen minimaal waren, verzilverde Stam/Schoon direct hun eerste matchpoint voor de winst: 15-13. Als poulewinnaar is het duo direct door naar de kwartfinale. Daar nemen ze het zaterdagmiddag om 16.00 uur (Nederlandse tijd) op tegen de winnaar van het duel tussen de Tsjechische Hermannova/Stochlova en Melissa/Brandie uit Canada.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen gisteren één van hun twee duels. Vandaag stond hun laatste poulewedstrijd tegen Herrera/Gavira op het programma, maar de Spanjaarden moesten zich vanwege een blessure terugtrekken. De overwinning ging daarmee automatisch naar de Nederlanders, die met twee zeges op een tweede plek in de poule eindigden. Morgen strijden ze in de round of 12 voor een plek in de kwartfinale. Tegenstander is het Italiaanse duo Nicolai/Cottafava, dat afgelopen zondag - ten koste van Brouwer/Meeuwsen - brons won op de Beach Pro Tour Finals.

Programma zaterdag 4 februari

Tijd (NL)

Ronde

Teams

13.00 u

Round of 12

Brouwer/Meeuwsen-Nicolai/Cottafava

16.00 u

Kwartfinale

Stam/Schoon - TBD


Livestreams
De wedstrijden zijn live te volgen op volleyballworld.tv en viaplay.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn