Katja Stam en Raïsa Schoon zijn afgereisd naar Itapema voor het allerlaatste toernooi op de World Tour. Volgend seizoen wordt die vervangen door de Beach Pro Tour. Stam en Schoon starten op donderdag aan de poulefase, ze zijn in het zuiden van Brazilië als vierde geplaatst.

Het toernooi vormt het afscheid van niet alleen de World Tour, maar ook van enkele beachvolleybalduo’s. Zo heeft de nummer 1 van de wereld, het Braziliaanse koppel Agatha/Duda besloten na vijf jaar te stoppen. Zij spelen nog een keer samen. Andere speelsters hebben na de Olympische Spelen van Tokio al afscheid genomen van elkaar, voor hen vormt Itapema het eerste toernooi samen met een nieuwe partner.

Stam en Schoon maakten een stormachtige ontwikkeling door in het afgelopen seizoen, waarin kwalificatie voor de Olympische Spelen werd afgedwongen op het OKT en waar ze zilver behaalden op het EK. Ze pikken de draad nu weer op nadat King of the Court Utrecht eind augustus hun laatste toernooi samen was. Raïsa Schoon heeft in de tussentijd in de Eredivisie gespeeld met haar team Voltena en Katja Stam heeft genoten van een mooie vakantie en is sinds enkele weken weer in training.

Op woensdag worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld en zal laat op de avond de poule bekend worden waarin de Nederlandse nummer 13 van de wereld zal spelen. Er is vier uur tijdsverschil met Itapema, dat betekent dat er wedstrijden gespeeld worden vanaf 13.00 uur tot en met rond 23.00 uur Nederlandse tijd.

Houd onze social media-kanalen in de gaten voor de definitieve indeling en updates over de gespeelde wedstrijden. Alle wedstrijden worden uitgezonden via YouTube op het kanaal van Beach Volleyball World.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×