Katja Stam en Raïsa Schoon zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. In München verloor het Nederlandse duo in twee sets van Kravcenoka/Graudina uit Letland. Brouwer/Meeuwsen en Van Werkhoven/Van de Velde werden in de achtste finales uitgeschakeld.

Katja Stam en Raïsa Schoon kwamen er in de eerste set van de halve finale niet aan te pas. De openingsset ging met 21-13 naar Anastasija Kravcenoka en Tina Graudina uit Letland. In de tweede set bleven Stam en Schoon tot 16-16 bij, maar de drie daaropvolgende punten waren voor de Letse vrouwen. Twee punten later stonden er drie wedstrijdpunten op het scorebord. De Nederlanders werkte er twee weg, waarna Kravcenoka/Graudina toesloeg op het derde wedstrijdpunt: 19-21. Stam en Schoon strijden morgen om brons tegen de Spaanse Álvarez M./Moreno.

Bij de mannen werden vandaag de achtste finales gespeeld. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen namen het op tegen Robin Seidl en Philipp Waller. Het Oostenrijkse duo sloeg direct een groot gat in de eerste set door 7 punten op rij te scoren. De Nederlanders kwamen gedurende de set steeds beter in hun spel, maar konden de achterstand niet meer goedmaken. Met 16-21 ging de eerste set naar Oostenrijk. In de tweede set waren de rollen volledig omgedraaid. Brouwer/Meeuwsen begon met een 4-1 voorsprong, die ze steeds verder uit wisten te bouwen. Uiteindelijk wonnen ze de set met 21-10, maar in de derde set trok Oostenrijk aan het langste eind. Met 10-15 plaatste het duo zich voor de kwartfinale.

Mart van Werkhoven en Steven van de Velde werden ook uitgeschakeld in de achtste finales. Na een moeizame eerste set, die met 21-9 gewonnen werd door Michal Bryl en Bartosz Losiak uit Polen, konden de Nederlanders goed meekomen in de tweede set. In de slotfase werkten Van Werkhoven en Van de Velde twee wedstrijdpunten weg, maar de derde werd verzilverd door Bryl/Losiak. De Nederlanders eindigen het EK op een negende plek.

Uitslagen
Brouwer/Meeuwsen - Seidl, R./Waller 1-2 (16-21, 21-10, 10-15)
Bryl/Losiak - Van Werkhoven/Van de Velde 2-0 (9-21, 23-21)
Stam/Schoon - Kravcenoka/Graudina 0-2 (13-21, 19-21)

Programma zaterdag 20 augustus

17.00 u - bronzen finale: Stam/Schoon - Álvarez M./Moreno (ESP)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn