Op het Europees kampioenschap voor spelers onder 20 jaar in Tsjechië hebben alle vier de Nederlandse teams de poulefase overleefd. Drie van hen wonnen hun poule en zijn direct door naar ronde 2, voor Quentin Groenewold en Mees Sengers staat zaterdag eerst een wedstrijd in ronde 1 van de knock-outfase op het programma.

Vrouwen
Nadine Everaert en Wies Bekhuis tonen tot nu toe in Tsjechië dat zij in zeer goede vorm zijn. De nummer 2 van de plaatsingslijst won al haar wedstrijden met 2-0, in slechts twee sets lieten zij hun tegenstander meer dan tien punten scoren. Met overmacht zijn zij door naar de tweede ronde van de knock-outfase die om 12.40 uur gespeeld wordt.

Brecht Piersma en Desy Poiesz moesten in hun laatste wedstrijd flink strijden voor de poulewinst, tegen de Kroatische Becic en Kovco werd het 2-1 (21-10, 17-21, 15-12). Ook om 12.40 uur zullen zij aantreden in de tweede ronde, de tegenstander komt uit een wedstrijd tussen Spanje en Tsjechië.

Bekijk hier alle resultaten van het vrouwentoernooi.

Mannen
Waar Everaert/Bekhuis bij de vrouwen hun overmacht toonden, waren het Rik Damen en Sam van der Loo die in het mannentoernooi drie keer met 2-0 wisten te winnen. Het als tweede geplaatste duo speelt zaterdagmiddag om 14.20 uur tegen de winnaar van de eerste-ronde-wedstrijd tussen Israël en Hongarije.

Quinten Groenewold en Mees Sengers moesten in de poule twee nederlagen incasseren, waardoor het er in hun laatste wedstrijd om ging of zij zich in de knock-outfase mochten melden, of dat zij uitgeschakeld waren. Tegen de Slovenen Bracko en Zajc grepen ze hun kans en wonnen zij met 2-0 (21-18, 21-19). Om 10.10 uur spelen ze tegen de Bulgaren Yanev en Kostov voor een plaats in ronde 2.

Bekijk alle resultaten van het mannentoernooi hier.

Op de site van Europese Volleybalbond CEV zijn de wedstrijden via een livescore te volgen.