Sterke start Nederlandse teams op EK Beach U22

Sterke start Nederlandse teams op EK Beach U22

In de Turkse badplaats Antalya wordt deze week het EK Beachvolleybal voor spelers en speelsters onder de 22 jaar gespeeld. De Nederlandse teams zijn sterk begonnen aan het toernooi, zowel Mees Blom en Yorick de Groot als Emma Piersma en Pleun Ypma veroverden de poulewinst. Zaterdag staan ze in de achtste finales.

Mees Blom en Yorick de Groot begonnen donderdag op het EK onder 22 met een wedstrijd tegen het Roemeense team Maier/Rodina. Dat leverde een overtuigden overwinning op voor de Nederlanders: 21-14 en 21-18.

De tweede poulewedstrijd werd vrijdagochtend pittig. Op de cruciale momenten maakten de spelers van Beachvolleybal Team Nederland (BTN)het verschil tegen de Zwitserse talenten Broch en Jordan. Het werd 2-0 (21-19 en 23-21). In de derde poulewedstrijd ging het vanmiddag vervolgens om de poulewinst. 

Blom en De Groot speelden sterk tegen de Noren Ringøen en Helland-Hansen. Weer lieten de BTN-talenten het zien, ze wonnen overtuigend met 21-16 en 21-14 en verzekerden zich van de eerste plek in de poule. Zaterdagmiddag spelen ze verder in de achtste finale.

Dubbele poulewinst

Ook de Nederlandse meiden, Emma Piersma en Pleun Ypma, presteren sterk in Antalya. Ze begonnen donderdagochtend met een wedstrijd tegen het Deense duo Barkler/Mellmølle. Dat werd een mooie zege: 21-16 en 21-7. Vol vertrouwen denderden de BTN-talenten verder in hun tweede pouleduel.

Die wonnen ze met 21-12 en 21-17 van hun Russische leeftijdsgenoten Frolova en Ganenko. Ook de derde poulewedstrijd werd een prooi voor Piersma en Ypma, daarin wonnen ze knap met 21-13 en 21-8 van het als eerste geplaatste Turke duo Karayilan/Selvi. 

Daarmee was ook voor de dames de poulewinst een feit. Zaterdag strijden ze op het EK U22 in de Turkse badplaats verder in de achtste finale.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×