De Eredivisieteams bereiden zich voor op het aankomende speelweekend, waarin meerdere teams aansluiting met de top proberen te vinden. In de BetCity Eredivisie Mannen staat een spannende strijd gepland tussen de twee nog ongeslagen teams: Active Living Orion en Numidia VC Limax.

Eredivisie Dames
De tien damesteams betreden zaterdag allemaal het speelveld. Om 17.00 uur trappen Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport, die beide negen punten uit zes duels hebben, de speelronde af in Apeldoorn. Later op de avond staat eveneens een duel op het programma tussen twee teams die dicht bij elkaar op de ranglijst staan. Visser Assen/Sudosa-Desto, momenteel op de derde plaats met elf punten, neemt het thuis op tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht. De Utrechtse formatie, vorig jaar tweede in de Eredivisie, staat vierde met tien punten en heeft één wedstrijd meer gespeeld dan hun tegenstanders uit Assen.

In Zwolle ontmoeten de huidige koploper en hekkensluiter elkaar. Djopzz Zwolle Topvolleybal hoopt hun koppositie te verdedigen tegen Peelpush, dat afgelopen weekend hun eerste overwinning boekte. Runner-up Friso Sneek is favoriet in het duel tegen debutant SOMAS/Activia. Verder zullen Apollo 8 (nr. 7) en Voltena (nr. 9) de degens kruisen.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 11 november

17.00 uur

Draisma Dynamo - Sliedrecht Sport

Za 11 november

19.00 uur

Djopzz Zwolle Topvolleybal - Peelpush

Za 11 november

19.00 uur

Voltena - Apollo 8

Za 11 november

19.30 uur

SOMAS/Activia - Friso Sneek

Za 11 november

20.00 uur

Visser Assen/Sudosa-Desto - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Strijd om ongeslagen status in BetCity Eredivisie Mannen
Na vier speelrondes van de BetCity Eredivisie Mannen zijn nog slechts twee teams ongeslagen: Active Living Orion en Numidia VC Limax. Welk van de twee teams hun ongeslagen status behoudt, zal zondagmiddag uitgevochten worden in het onderlinge duel in Doetinchem.

De overige vier wedstrijden worden op zaterdagavond gespeeld. Om de aansluiting met de top te behouden, is het cruciaal voor Sliedrecht Sport, Nova Tech Lycurgus* en Draisma Dynamo om hun duels te winnen. Ze gaan de uitdaging aan tegen respectievelijk Prima Donna Kaas Huizen, VoCASA en Talentteam Papendal, waarbij ze als favorieten worden beschouwd. Daarnaast een wedstrijd tussen Scherp in Packaging ZVH en Simplex SSS, die beiden één overwinning achter hun naam hebben staan.

* Naamswijziging Lycurgus
Lycurgus gaat verder onder de naam Nova Tech Lycurgus, nadat gisteren bekend werd gemaakt dat de van oorsprong Nederlandse multinational Nova Technology groot aandeelhouder wordt van de Groningse volleybalclub. De ploeg gaat hun thuiswedstrijden in Groningen niet meer in het Alfa-college Sportcentrum, maar in het veel grotere Martiniplaza spelen. Lees er meer over op de website van Lycurgus.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Za 11 november

20.00 uur

Prima Donna Kaas Huizen - Sliedrecht Sport

Za 11 november

20.00 uur

Draisma Dynamo - Talentteam Papendal

Za 11 november

20.00 uur

Samen Lycurgus - VoCASA

Za 11 november

20.00 uur

Scherp in Packaging ZVH - Simplex SSS

Zo 12 november

14.30 uur

Active Living Orion - Numidia VC Limax

Livestreams

De livestreams vind je, vlak voordat een wedstrijd begint, via het programma van de dames en heren.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn