In de BetCity Eredivisie Mannen zorgde Scherp in Packaging ZVH voor een verrassing, waar VoCASA maximaal van profiteerde. Bij de dames was er een ruime overwinning voor De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht en een krappe zege voor Sliedrecht Sport.

BetCity Eredivisie Mannen
Dit jaar staat er veel op het spel in de B-poule, want de teams die op de eerste en tweede plaats eindigen, verdienen een plek in de kwartfinales voor het landskampioenschap. Na de reguliere competitie lijken Sliedrecht Sport, Simplex SSS en VoCASA de belangrijkste kanshebbers te zijn voor een ticket naar de kwartfinales. VoCASA deed vanavond goede zaken door de volle punten te behalen tegen Prima Donna Kaas Huizen. Op bezoek bij de Huizenaren won het team van Josha Kailola in vier sets: 21-25, 25-23, 16-25 en 20-25.

Simplex SSS liet echter belangrijke punten liggen tegen Scherp in Packaging ZVH. Onder aanvoering van diagonaalspeler Yvo Lunsing, die in zijn eentje een volledige set bij elkaar sloeg (25 punten), won de ploeg uit Zevenhuizen het duel in vijf sets. Na dit verlies zakt SSS van de tweede naar de derde plek. VoCASA staat momenteel bovenaan met vijf punten, gevolgd door Sliedrecht Sport met vier punten. De ploeg uit Sliedrecht komt dit weekend echter niet in actie. Hun eerste duel is aanstaande woensdag. Hun tegenstander? VoCASA.

Morgen is het de beurt aan de mannenteams in de A-poule. Om 15.00 uur begint het duel tussen Nova Tech Lycurgus en Active Living Orion. Om 16.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Sint Odiliënberg, waar Numidia VC Limax en Draisma Dynamo de strijd met elkaar aangaan.

Uitslagen
Prima Donna Kaas Huizen - VoCASA 1-3 (21-25, 25-23, 16-25, 20-25)
Scherp in Packaging ZVH - Simplex SSS 3-2 (25-16, 23-25, 26-24, 20-25, 15-13)

Eredivisie Dames
Gisteravond stond de eerste dameswedstrijd van de B-poule op het programma, waarbij koploper Sliedrecht Sport en hekkensluiter Voltena tegenover elkaar stonden. Ondanks het grote verschil op de ranglijst, was Sliedrecht Sport op hun hoede voor de ploeg uit Meijel. Een maand geleden moesten ze al een vijfsetter spelen, en ook gisteravond leek een verrassende overwinning binnen handbereik voor Voltena. De eerste twee sets gingen met 25-16 en 25-20 naar de thuisploeg, maar in de volgende twee sets waren de rollen omgedraaid. Het team van Elroy Bezemer ging beter spelen en wist een vijfde set af te dwingen.

In de beslissende set wisselden de teams van speelveld bij een stand van 7-8, waarna Evie van Kerkvoorde, uiteindelijk topscorer met 23 punten, met twee rake klappen de stand op 7-10 bracht. Ondanks de inspanningen van Voltena om het verschil terug te brengen tot één punt (12-13), bezegelde een side-out en een killblock de overwinning voor Sliedrecht. Met deze zege voegen de dames van Sliedrecht twee punten toe aan hun totaal, terwijl Voltena hun eerste punt verdient.

Zaterdagavond kreeg De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht de kans om het puntje achterstand op Sliedrecht Sport direct in te lopen. Dit deden ze door een overtuigende 0-3 overwinning te behalen op SOMAS/Activia, met setstanden van 21-25, 20-25 en 20-25. Hierdoor heeft VV Utrecht de eerste plek op de ranglijst overgenomen van Sliedrecht. Morgen komen de andere twee teams in de B-poule in actie. Om 15.30 uur speelt Peelpush thuis tegen Draisma Dynamo.

Uitslagen
Voltena - Sliedrecht Sport 2-3 (25-16, 25-20, 17-25, 15-25, 12-15)
SOMAS/Activia - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht 0-3 (21-25, 20-25, 20-25)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn