Na het afronden van de reguliere competitie kan nu de strijd om een plekje in de play-offs om het landskampioenschap beginnen. Zaterdag staan de eerste wedstrijden al op het programma. Apollo 8 en Draisma Dynamo staan op pole position, kunnen zij dat voordeel benutten in de komende weken?

Vanwege de ingekorte competitie van dit jaar bestaat de kampioenspoule bij de mannen en vrouwen maar uit vier teams. Die strijden om de bovenste twee plekken die toegang geven tot de play-off om het landskampioenschap. Dat wordt een best-of-five-serie. Bij de mannen nemen zes teams deel aan de ‘degradatiepoule’, bij de vrouwen vijf teams.

De mannen van Talentteam Papendal sluiten aan, zij hadden geen internationale wedstrijden met Jeugd en Jong Oranje. De betrokken clubs hadden geen bezwaar tegen het meedoen van het Talentteam. De vrouwen van het Talentteam doen niet mee. Peelpush is wel weer van de partij nu is gebleken dat de omstandigheden en opgestelde protocollen rondom de Eredivisie veilig en verantwoord blijken. Er is dit seizoen geen degradatie vanuit de Eredivisie.

Vrouwen
De stand voorafgaand aan de start van de kampioenspoule is als volgt (op basis van de eindrangschikking reguliere competitie):

1. Apollo 8

3 punten

2. Sliedrecht Sport

2 punten

3. VC Sneek

1 punt

4. Djopzz Regio Zwolle Volleybal

0 punten

De teams ontmoeten elkaar allemaal twee keer. Komend weekend wordt gestart met de volgende wedstrijden:

Tijd

Thuis

Uit

14.30 uur

Apollo 8

Djopzz Regio Zwolle Volleybal

16.00 uur

Sliedrecht Sport

VC Sneek

Apollo 8 won in de reguliere competitie met 3-0 van Regio Zwolle, voor de ploeg van Thijs en Bart Oosting zou dat een wervelende start van de nacompetitie betekenen. Zwolle zal er alles aan doen om een herhaling van zetten te voorkomen.

De eerste ontmoeting tussen Sliedrecht Sport en Sneek werd ook 3-0, het was de enige thuisoverwinning van Sliedrecht in 3 sets. VC Sneek plaatste met een krachtige eindsprint voor de kampioenspoule en steekt in goede vorm. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.

In de degradatiepoule staan de volgende wedstrijden zondagmiddag op het programma:

Tijd

Thuis

Uit

15.30 uur

Eurosped

Laudame Financials VCN

15.30 uur

FAST

Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65

Mannen
De stand voorafgaand aan de start van de kampioenspoule is als volgt (op basis van de eindrangschikking reguliere competitie):

1. Draisma Dynamo

3 punten

2. Amysoft Lycurgus

2 punten

3. Active Living Orion

1 punt

4. Sliedrecht Sport

0 punten

Ook bij de mannen ontmoeten de teams elkaar twee keer. Zaterdag staan de volgende wedstrijden op het programma:

Tijd

Thuis

Uit

15.00 uur

Draisma Dynamo

Sliedrecht Sport

15.00 uur

Amysoft Lycurgus

Active Living Orion

Draisma Dynamo begint de kampioenspoule als koploper, zij ontvangen de nummer 4 Sliedrecht Sport. De eerste ontmoeting tussen beide teams dit seizoen ging naar de Apeldoorners met 3-1. Op bezoek in Sliedrecht werd de eerste set verloren, maar maakte Dynamo daarna met ruime cijfers het verschil. Sliedrecht plaatste zich voor de kampioenspoule door in de laatste speelronde met 3-0 te winnen van Taurus.

In Groningen staan Amysoft Lycurgus en Active Living Orion voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. Beide keren wist de ploeg van Arjan Taaij te winnen, zowel in de finale van de Supercup (3-1) als in de reguliere competitie in Doetinchem (3-2). Kan Orion deze serie doorbreken?

In de degradatiepoule staan zaterdag de volgende wedstrijd op het programma:

Tijd

Thuis

Uit

14.30 uur

Talentteam Papendal

VoCASA

16.00 uur

Taurus

ComputerPlan VCN

16.00 uur

Bielderman Koetsier/SSS

RECO ZVH

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen via volleybal.nl. Klik op de aanvangstijd voor de wedstrijden hierboven om bij de specifieke wedstrijd uit te komen.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×