Tijdens het NK Jeugd vond er dit jaar voor het eerst een kampioenschap voor de jongste jeugd plaats: het KBSS NK Beach. KBSS, afgekort voor Kadijk Beachvolleybal Start Systeem, is ontwikkeld om ieder kind te laten genieten van het beachvolleybal.

(Beach)volleybal is een lastige sport. Bewegen en balbeheersing zijn zeker op jonge leeftijd niet makkelijk. Daar is iets op gevonden: het Kadijk Beachvolleybal Start Systeem is ontwikkeld met een complete leerlijn van geen ervaring tot aan Olympisch niveau. Ieder kind kan spelen, ieder kind kan doen waar hij of zij goed in is, in spannende wedstrijdjes die gelijk opgaan. Ongeacht de kwaliteiten is er voor iedereen veel uitdaging, zijn er leermomenten en is er spelplezier. Wereldtopper en ambassadeur voor het KBSS Raïsa Schoon traint nog steeds met de leerlijn die achter de KBSS methode zit.

Voor het eerst een Nederlands Kampioenschap
Op zaterdag 8 juli was er tijdens het NK Jeugd op het strand van Hoek van Holland voor het eerst een officieel NK KBSS.

Alle jonge kinderen, die in teams van twee tegen elkaar speelden, waren op hun eigen manier met het spelletje bezig. Ook moesten zij zelf fluiten, zodat dit op jonge leeftijd al vanzelfsprekend wordt. Één van de deelnemers gaf aan dat ze het fluiten zo leuk vond, dat ze later scheidsrechter wilt worden.

Het was een mooie warme dag met veel wedstrijdjes en lange rally’s. Alle deelnemers werden beloond met een certificaat van deelname en een goody bag met daarin onder andere een officiële top of hemdje van Raïsa Schoon, en een sambabal/fluit om te juichen en fluiten voor deze mooie sport.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn