De data voor de Supercup 2022 zijn bekend. Op 17 december spelen Draisma Dynamo en Samen Lycurgus voor de eerste prijs van het seizoen. Zes dagen later, op vrijdagavond 23 december, nemen Sliedrecht Sport en Booleans/VV Utrecht het tegen elkaar op. Vanwege het WK Volleybal dat Nederland in september en oktober huisvestte, vinden de wedstrijden om de Supercup dit seizoen eenmalig plaats in december in plaats van bij de start van de Eredivisie competitie.

Heren
Op zaterdagavond 17 december staan Draisma Dynamo en Samen Lycurgus tegenover elkaar in de strijd om de Supercup. Samen Lycurgus won afgelopen seizoen de beker, na een zenuwslopende vijfsetter tegen Active Living Orion. Draisma Dynamo veroverde het landskampioenschap door ook van Active Living Orion te winnen.

De twee topploegen uit Apeldoorn en Groningen troffen elkaar dit seizoen al één keer eerder. Die wedstrijd werd, na een spannende vijfsetter, een prooi voor Draisma Dynamo.

De Draisma Dynamo Arena in Omnisport Apeldoorn is het strijdtoneel voor de wedstrijd. Het eerste fluitsignaal luidt om 19.00 uur.

Dames
Bij de dames zijn Sliedrecht Sport en Booleans/VV Utrecht in de race om de Supercup. Het team uit Sliedrecht won afgelopen seizoen zowel de beker als het landskampioenschap. Om deze reden neemt de verliezend bekerfinalist, Booleans/VV Utrecht, deel aan de strijd.

Ook deze twee teams stonden dit seizoen al één keer eerder tegenover elkaar. Sliedrecht Sport trok toen de winst in vijf sets naar zich toe.

De wedstrijd om de Supercup vindt plaats in Sporthal de Basis in Sliedrecht en start op vrijdag 23 december om 20.00 uur.

Foto: Rudy Biekart

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×