De volleyballers van SV Land Taurus willen zich dolgraag plaatsen voor de play-offs. In eigen huis moest de bekerwinnaar van 2018 na een spannende, wisselvallige wedstrijd nipt haar meerdere erkennen in Sliedrecht Sport. Het werd 2-3 (25-22, 16-25, 21-25, 25-18, 10-15), toch deed Taurus daarmee goede zaken in de strijd om een plek in de kampioenspoule. De concurrentie wist geen punt te pakken.

In Houten was de start nog voor Sliedrecht Sport, maar thuisploeg Taurus vocht zich terug en kwam op gelijke hoogte. Met prima spel en de veel scorende Dylan Boerefijn, die in de hele wedstrijd maar liefst 30 punten scoorde, ging de ploeg van trainer Erik Gras blij het veld af met de setwinst: 25-22. De gasten uit Zuid-Holland lieten zich niet van de wijs brengen.

De promovendus die het zo goed doet in de eredivisie, kwam ijzersterk terug in de wedstrijd. Passend liep het beter bij Sliedrecht en daardoor kon de gastploeg de regie in handen nemen. In zowel de tweede als de derde set had Sliedrecht Sport constant de voorsprong en won overtuigend dankzij uitblinkers Gerard Baan en Yorick de Groot: 16-25 en 21-25.

Het thuispubliek werd blij van de vierde set, Taurus toonde veerkracht en ging weer sterker spelen. Dat leverde de zo gewenste gelijkmaker op: 25-18. In de allesbeslissende vijfde set was het spannend tot de wissel van kant (7-8), daarna sloegen de gasten toe met een lange reeks punten. Het werd 10-15 voor Sliedrecht Sport, toch kon de thuisploeg ook tevreden zijn.

Ze veroverden een punt tegen een ploeg uit de top drie, de concurrentie in de strijd om een play-off plek deed het minder. De kampioenspoule komt dus dichtbij voor Taurus. De ploeg liep uit op VoCASA, Zaanstad en Advisie/SSS en staat nu drie punten voor.