Op de eerste dag van de 1* World Tour in Apeldoorn is het één Nederlands team gelukt zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Anique Tavenier/Lynn van Mill en Rianne Stok/Julia Kee wisten beide de eerste wedstrijd te winnen, maar troffen elkaar in de tweede ronde. Tavenier/Van Mill won deze onderlinge battle met 2-0. Voor Siem Ooijman en Kyran Versteegen viel het doek na een 2-0 verlies tegen Polen.

Dames
Beide Nederlandse damesteams begonnen het toernooi sterk met een mooie 2-0 overwinning. Anique Tavenier en Lynn van Mill versloegen het Hongaarse duo Szombathelyi, S./Villám (21-17, 22-20), Rianne Stok en Julia Kee waren te sterk voor Metsäkoivu/Metsäkoivu uit Finland (21-19, 21-18).

    In de tweede kwalificatieronde troffen de twee duo's, die ook samen trainen, elkaar voor een plek in het hoofdtoernooi. Anique Tavenier en Lynn van Mill bleken vandaag de beste vorm te hebben en wonnen met 2-0 (21-14, 21-19). Zij mogen zich dus morgen melden in de main draw.

    Heren
    In het kwalificatietoernooi van de mannen deed er één Nederlands duo mee, het jonge koppel Siem Ooijman en Kyran Versteegen. In de eerste wedstrijd namen ze het op tegen het Tsjechische team Sepka/Semerad. Na een 1-0 achterstand, kwamen de Nederlanders goed terug en sleepten ze de overwinning binnen (18-21, 21-19, 16-14).

    In de tweede wedstrijd was het duo Zdybek/Lewandowksi uit Polen de tegenstander. Ooijman/Versteegen kwam opnieuw 1-0 achter, maar wist nu geen comeback in te zetten. De wedstrijd ging met 2-0 verloren (21-14, 21-15), wat het einde van het toernooi betekende.

    Het duo van BTN baalde van de uitschakeling, maar gaf aan weer een mooie ervaring rijker te zijn: "We vonden het erg gaaf en kunnen niet wachten om nog meer World Tours te spelen! Maar nu eerst even genieten van een paar weken vakantie."

    Morgen: poulefase
    Het toernooi in Apeldoorn, dat onderdeel is van de Gelderse Volleybalmaand, gaat morgen verder met de poulefase. In totaal strijden er negen Nederlandse teams voor de medailles: vijf bij de dames, vier bij de heren. Bekijk via de button hieronder hoe het programma eruit ziet!

    Gratis toegang
    Kom jij een dag kijken in Apeldoorn? Het is niet nodig om een ticket te kopen, de locatie is vrij te bezoeken.

    Bekijk ook eens

    Facebook X WhatsApp LinkedIn