Team24 (afgelopen seizoen Team22) zal aankomend seizoen geen wedstrijden spelen in de Eredivisie Dames. De Nevobo trekt het opleidingsteam een seizoen eerder terug dan gepland. Het programma waarin (neo)internationals gezamenlijk centraal trainen op Papendal blijft bestaan, maar in een nieuwe, hybride vorm. Door de terugtrekking van Team24 bestaat de Eredivisie Dames in het seizoen 2022-2023 uit 11 teams.

Uitfasering Team24

De uitfasering van Team24 uit de Eredivisie was al aangekondigd voor het seizoen 2023-2024, en wordt dus nu met één seizoen vervroegd. De afgelopen maanden is hard gewerkt om een volwaardig competitieteam voor Team24 te formeren. Dat is niet gelukt, en daarom is ervoor gekozen om niet in de competitie uit te komen.

Opleidingsprogramma op Papendal door als hybride programma

Team24 blijft bestaan als opleidingsprogramma, met als doel om een versnelling aan te brengen in de ontwikkeling van Nederlandse talenten om uiteindelijk het nationaal team en de Nederlandse Eredivisie te versterken.

In de nieuwe hybride constructie kiezen speelsters uit de volgende scenario’s:

  • Doorgaan in het voorgenomen programma en trainen op Papendal, maar geen wedstrijden in de competitie spelen (wel zo veel mogelijk aanvullende individuele stages)
  • Vier dagen per week trainen op Papendal maar daarnaast in de Nederlandse competitie spelen bij een club waar ook één dag per week meegetraind wordt
  • Stoppen bij Team24 en een contract met een Nederlandse of buitenlandse club afsluiten

De Nevobo is in nauw overleg met de speelsters, de staf en de Eredivisieclubs om bovenstaande scenario’s praktisch uit te werken. De speelsters worden individueel begeleid bij het maken van deze keuzes.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×