Indoor beachlocatie The Beach Aalsmeer is flink geraakt door de gevolgen van coronacrisis. Fans van beach- en evenementenlocatie zijn een doneeractie gestart om de hal van de ondergang te redden. In totaal mikken ze op € 25.000,-.

The Beach Aalsmeer is al jaren een begrip in de Nederlandse en internationale beachvolleybalwereld. Oprichters Irene van Uden en Ruud Vismans openden de deuren van het voormalige veilinggebouw op 5 april 1996. Het familiebedrijf heeft sindsdien vele nationale en internationale beachvolleybaltoernooien georganiseerd.

Zo wordt het Nederlands kampioenschap indoor beachvolleybal er al jaren gehouden. Afgelopen januari werd het toernooi daar al voor de zevende keer gespeeld.

In 2011 en 2012 deed de CEV Satellite, de Europese beach tour, Aalsmeer aan. Beide keren werd er een mannentoernooi afgewerkt waarbij er Nederlandse winnaars waren. In 2011 zegevierden Jon Stiekema en Richard Schuil, die laatste herhaalde dat kunstje in 2012 aan de zijde van Reinder Nummerdor.

In oktober 2017 wonnen Joy Stubbe en Madelein Meppelink het 1-sterren toernooi van de FIVB World Tour, bij de mannen waren de Italianen Caminati en Rossi de kampioenen. In januari 2018 keerde de World Tour alweer terug in Aalsmeer voor alleen een mannentoernooi. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen stond op het bovenste treetje van een geheel Nederlands podium, waar Varenhorst/Bouter het zilver pakten en Boehlé/Van der Velde het brons.

Naast beachvolleybal wordt The Beach ook voor andere doeleinden gebruikt. Er wordt o.a. footvolley, korfbal, handbal, rugby en beachsoccer gespeeld. Er wordt muziek gemaakt, gezongen en de salsa gedanst. Er zijn evenementen voor leerlingen van scholen, voor ouderen en voor mensen met een beperking. En het is de vaste locatie voor evenementen als Aalsmeer Roest Niet, de Droomdisco, Salsa-avonden, de Laatste Werkdag en talloze feestavonden met DJ's en artiesten.

Doneer
Op deze pagina kun je The Beach steunen met jouw donatie. De fans die de doneeractie zijn gestart willen € 25.000,- ophalen. De teller staat op dit moment op ruim vijfduizend euro. Op de actiepagina staat te lezen dat The Beach door de coronamaatregelen in een donkere periode zit. “Het is stil in het pand dat normaal bruist en leeft! Als de huidige situatie aan blijft houden, is de kans groot dat het haar deuren, hallen en restaurant moet sluiten.”

Het NK Beach Indoor van 2021 kan in januari niet plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Er wordt nog gekeken of het mogelijk in april kan worden georganiseerd als The Beach 25 jaar bestaat.

Foto: Pim Waslander/FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×