Het was een succesvolle dag voor de Eredivisieteams die op eigen terrein speelden, met overtuigende 3-0 zeges in Borne, Utrecht en Sliedrecht. In Apeldoorn genoot het thuispubliek van twee overwinningen, terwijl Scherp in Packaging ZVH thuis opnieuw voor een verrassing zorgde.

Eredivisie Dames
Vanavond deelde Apollo 8 een flinke tik uit in de A-poule. De Bornse ploeg stond tegenover Visser Assen/Sudosa-Desto, dat er vanavond niet aan te pas kwam. Het contrast met twee weken geleden was opmerkelijk; toen had Apollo 8 nog vijf sets nodig om de Assenaren in de halve bekerfinale van zich af te schudden. Deze keer was de overwinning echter al na een uur en een kwartier binnen, met een duidelijke score van 25-18, 25-22 en 25-16. De thuisploeg was op alle fronten sterker, maar blonk met name blokkerend uit met 15 directe punten, waarvan Marije ten Brinke er 6 voor haar rekening nam. Dankzij deze zege loopt Apollo 8 twee punten uit op de Assenaren in het klassement. Morgen spelen ook Djopzz Zwolle Topvolleybal en Friso Sneek hun eerste duel in de A-poule. Om 15.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

In de B-poule resulteerde de confrontatie tussen Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport in een spannende vijfsetter. Daarin trok Dynamo, dat dit duel aanvallend duidelijk sterker was, met 15-11 de winst naar zich toe. Daardoor hebben ze nu de tweede plek op de ranglijst in handen met 8 punten, Sliedrecht staat derde met eveneens 8 punten. De eerste plek in de B-poule is voor De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, dat vanavond ruim won van Voltena. De Utrechtse ploeg hield hun tegenstanders elke set ver onder de twintig punten: 25-12, 25-15 en 25-13.

Uitslagen
Draisma Dynamo - Sliedrecht Sport 3-2 (25-27, 25-22, 19-25, 25-22, 15-11)
Apollo 8 - Visser Assen/Sudosa-Desto 3-0 (25-18, 25-22, 25-16)
De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Voltena 3-0 (25-12, 25-15, 25-13)

BetCity Eredivisie Mannen
In de BetCity Eredivisie Mannen bracht Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus hun tweede nederlaag in de A-poule toe. Hoewel beide ploegen in de eerste twee sets lange tijd gelijk opgingen, slaagde Dynamo er steeds in om richting de slotfase afstand te nemen. Beide sets eindigden met een score van 25-19 in het voordeel van de thuisploeg. In de derde set bleef het tot de slotfase spannend, met een gelijk stand bij 22-22. Een netfout van Lycurgus, gevolgd door een killblock van Yannick Bak, gaf Dynamo twee matchpunten. De tweede werd verzilverd door Sjors Tijhuis: 25-23. Met dit tweede verlies blijft Lycurgus onderaan staan in de A-poule, met slechts één punt, terwijl Dynamo nu zes punten achter zijn naam heeft en voor nu op de eerste plek staat. Morgen zullen de andere twee teams in de B-poule echter nog tegen elkaar spelen. Om 16.00 uur begint het duel tussen Active Living Orion (5 punten) en Numidia VC Limax (3 punten).

In de B-poule gaat Sliedrecht Sport ruim aan kop dankzij hun 3-0 overwinning op Simplex SSS. De eerste twee sets werden nipt beslist (25-23, 32-30) voordat Sliedrecht de overwinning veiligstelde met een 25-18 score in de derde set. Scherp in Packaging ZVH heeft vanavond hun tweede overwinning behaald in drie wedstrijden. Na eerder een vijfsetter te hebben gewonnen van Simplex SSS, versloegen ze vanavond VoCASA. Ondanks dat de Nijmegenaren terugkwamen van een 2-0 achterstand in sets, wist ZVH de vijfde set overtuigend te winnen met 15-7.