In de Eredivisie Heren staat dit weekend een spannend duel op het programma tussen koploper Simplex SSS en Draisma Dynamo, de nummer drie op de ranglijst. Bij de dames hebben bijna alle teams nog zicht op een plek in de A-poule. In het zondagse duel tussen Peelpush en Djopzz VC Zwolle Topvolleybal zullen belangrijke punten vergeven worden.

Heren
Zaterdagavond zijn alle ogen gericht op het duel tussen lijstaanvoerder Simplex SSS en Draisma Dynamo. De Apeldoornse ploeg loopt vier punten achter op de koploper en zal op zoek gaan naar een overwinning om zo het gat te verkleinen. Aan de andere kant van het net zal Simplex SSS alles in de strijd gooien om hun koppositie te verstevigen. In Nijmegen staan VoCASA en Prima Donna Kaas Huizen tegenover elkaar. De thuisploeg bezet momenteel de zevende plek op de ranglijst, met slechts één punt meer dan hun tegenstander. Sliedrecht Sport hoopt hun plek in de A-poule veilig te stellen door van Taurus te winnen. Een andere interessante wedstrijd wordt in Doetinchem gespeeld. Active Living Orion is op papier de favoriet in het duel tegen RECO ZVH, maar in november verraste de underdog door met 3-2 te winnen. Kan de ploeg uit Zevenhuizen opnieuw voor een stunt zorgen?

Op zondag staat Samen Lycurgus (nr. 4) in Topsportcentrum Alfacollege tegenover hekkensluiter VCN. De nummer twee van de ranglijst, Numidia VC Limax, verwacht de volle te pakken in het duel tegen Talentteam Papendal (nr. 11).

Programma

230127 programma heren

Dames
Bij de dames hebben Booleans/VV Utrecht, Apollo 8, Friso Sneek en Sliedrecht Sport zich genesteld in de top van de Eredivisie. Alle teams daaronder, op ARBO Rotterdam/FAST na, maken ook nog kans op een plek in de A-poule. Twee teams uit deze middenmoot staan zondag tegenover elkaar: in Meijel gaat Peelpush (nr. 8) voor de tweede keer dit seizoen de strijd aan met Djopzz VC Zwolle Topvolleybal (nr. 5). In december won Peelpush het duel in drie sets. Om te stijgen op de ranglijst en zo dichterbij een plek in de top-6 te komen, zal de ploeg dit opnieuw voor elkaar willen boksen.

Drie van de teams in de top-4 komen zaterdag in actie; Booleans/VV Utrecht en Apollo 8 staan op de gedeelde eerste plek met 33 punten uit 15 wedstrijden en spelen dit weekend uit. VV Utrecht reist naar Apeldoorn voor het duel tegen Draisma Dynamo (nr. 9) en Apollo staat in Werkendam tegenover het eerste damesteam van Voltena (nr. 7). Daarnaast staat een duel tussen Sliedrecht Sport (nr. 4) en Visser Assen/Sudosa-Dest (nr. 6) op het programma.

Programma

230127 programma dames

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op de kanalen van volleybal.nl, via het programma van de dames en heren kom je bij de streams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×