Tijhuis wil bij Draisma Dynamo doorgroeien

Tijhuis wil bij Draisma Dynamo doorgroeien

Sjors Tijhuis verhuisde deze zomer van het Talentteam naar Draisma Dynamo. De 18-jarige Apeldoorner ziet het als een mooie stap in zijn volleybal carrière. De middenblokkeerder wil zich verder ontwikkelen als volleyballer én prijzen pakken. De eerste kans op een prijs, de Supercup, kon hij niet spelen door een blessure, maar hij laat zich niet uit het veld slaan.

De strijd om de Supercup moest Tijhuis noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Door tegenslagen laat de 18-jarige middenspeler zich niet klein krijgen. De van het Talentteam Papendal afkomstige speler: “Het was enorm balen dat ik de Supercup moest missen. Je leeft er zo naartoe en dan ga je een paar dagen voor de wedstrijd door de enkel."

"Heel jammer dat ik niet kon spelen. Het was niet de eerste keer dat dat gebeurde. Altijd mijn rechter enkel. De banden zijn al aardig opgerekt. Gelukkig valt het mee, het is ditmaal minder heftig. Ik ga vanaf nu met een brace spelen.” De Draisma Dynamo-nieuweling wil morgen tegen SSS al zijn debuut voor eigen publiek maken.

De uitblinker van Jong Oranje op het jeugd-EK van 2018 in eigen land is niet naar Dynamo gekomen om doelloos toe te kijken. De voormalige Alterno–speler heeft zich veel voorgenomen bij zijn nieuwe club. “Wat ik aan Dynamo kan toevoegen? Ik hoop veel. Veel extra ballen scoren op het midden. Je moet het natuurlijk altijd zelf doen, maar trainen onder Redbad Strikwerda helpt ook. Hij heeft echt wel een plannetje. Hij laat iedereen spelen en focust zich op het beter maken van de jonge garde.”

De eerste indrukken zijn ronduit positief. “Op de trainingen merkte ik meteen al dat het basisniveau aardig hoog ligt. Ik speel hier met mensen die al langer samenspelen. Dat is fijn, daar word je als nieuweling in meegenomen. In de voorbereiding was ons niveau aardig steady. We hebben gespeeld tegen clubs uit de Bundesliga en Belgische toppers als Maaseik en Aalst. Een nadeel vind ik wel het lange en vele reizen. Een paar uur in de auto zitten en dan er meteen moeten staan tijdens een wedstrijd, dat is best pittig. Maar het hoort er nou eenmaal bij.”

Het talent ervaart het als prettig hoe oudere teamgenoten hem met raad en daad helpen. “In het Talentteam was ik één van de ouderen. Bij Dynamo ben ik de jongste. Van ervaren spelers als Renzo Verschuren kan ik veel leren. Jeroen Rauwerdink heb ik vaak op tv gezien. Nu speel ik met hem samen in één team. Wat Jeroen als volleyballer bereikt heeft, daar wil ik in de toekomst ook ooit naartoe.”

In de Alternohal en op Papendal legde Tijhuis de basis. In het shirt van Draisma Dynamo wil hij de volgende stap zetten naar de top. “Toen ik bij pre-jeugd Oranje kwam en voor het eerst dat oranje shirtje met mijn naam aandeed, kreeg ik het idee dat het weleens wat kon worden. Vanaf dat moment is het volleyballen echt serieus geworden voor mij. Het Nederlands team zie ik daarom zeker als een volgende stap ja. Om dat te bereiken, heb ik wel de afgelopen vijf jaar getraind. In de toekomst in het buitenland spelen zou ook heel mooi zijn. Ik denk dan in de eerste plaats aan België of Duitsland.”

De jeugdinternational heeft nog wel eventjes de tijd om zijn volleybaldromen te verwezenlijken. Dat hij pas aan het begin staat en een lange weg te gaan heeft, weet hij heel goed. “Er zijn nog een hoop verbeterpunten mogelijk. Daar gaan we aan werken op de trainingen. Het spelen van veel wedstrijden is daarom ook heel belangrijk.”

Programma 3e ronde eredivisie heren:

Draisma Dynamo - Advisie/SSS
RECO ZVH - Talentteam
VoCASA - Active Living Orion
SV Land Taurus - Sliedrecht Sport

Zaanstad - Samen.Lycurgus

Bron: draismadynamo.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×