Numidia VC Limax heeft Tomas Galimberti aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en coach. Er is een overeenkomst aangegaan voor de aankomende twee seizoenen. Galimberti is de opvolger van Guido Görtzen die vertrekt.

Na het aangekondigde vertrek van Guido Görtzen heeft Numidia VC Limax gezocht naar een geschikte opvolger, zowel nationaal als internationaal. Tomas heeft de Argentijnse nationaliteit en ondanks zijn jonge leeftijd van 38 jaar heeft hij al een ruime ervaring in het internationale volleybal. Zowel op club- als nationaal niveau in Argentinië, Europa en in het Midden-Oosten. Op basis van een gedegen opleiding in de sport en ruime ervaring binnen de volleybalwereld is de keuze gemaakt om de Argentijn aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer en coach.

Bijdragen aan ontwikkeling
Tomas Galimberti over zijn aanstelling als hoofdtrainer/coach: “De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van VC Limax in een competitieve competitie als de Nederlandse is een belangrijke factor geweest om te kiezen voor deze club. Als coach ben ik een zeer gepassioneerd persoon en geloof ik erin dat dagelijks werk de sleutel is tot het bereiken van elk doel. Mijn focus zal liggen op het creëren van een positieve en serieuze werkomgeving terwijl ik elke speler help om zijn beste versie te bereiken. Onze strategie hierbij zal zijn om te proberen alle aspecten van het spel te benaderen en op zoek te gaan naar een goede teamidentiteit gebaseerd op consistent werk. We zullen ons blijven richten op de persoonlijke ontwikkeling van elke speler, omdat we erkennen dat hun individuele groei essentieel is voor het collectieve succes van het team.”

Freriks en Bontje treden toe tot technische staf

Naast het aanstellen van Tomas als hoofdtrainer/coach gaan Nico Freriks en Rob Bontje deel uitmaken van de technische staf. Beide spelers beëindigen na dit seizoen hun carrière als speler. Voor Numidia VC Limax is hun kennis en ervaring van grote waarde voor de verdere ontwikkeling richting de toekomst. In gezamenlijk overleg wordt er gewerkt aan de samenstelling van de selectie. Numidia VC Limax kijkt vol vertrouwen uit naar het aankomend seizoen.

Bron: Numidia VC Limax

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn