Top-10 van 2017: DELA Beach Open als vrijwilliger

Top-10 van 2017: DELA Beach Open als vrijwilliger

December is traditioneel de maand voor aftellen en terugblikken. Met de smaakmakers van 2017 kijken we terug op de tien hoogtepunten van het bomvolle beachvolleybaljaar. Op 5: Marijke Boersma, vrijwilliger bij het DELA Beach Open.

Hoe kijk je terug op 2017?
“Het was een lekker druk jaar. Ik heb mooie projecten gedaan voor mijn studie TV productie en Evenementen, stage gelopen bij het tv-programma Zappsport en was als vrijwilliger betrokken bij het DELA Beach Open. Sportief was het voor mij een wat minder jaar door blessures. Ik was van plan om deze zomer het beachvolleybal weer op te pakken, maar na twee trainingen scheurde ik helaas mijn enkelband. Gelukkig kon ik voor EventMakers wel gewoon het DELA Beach Open doen.”

Hoe ben je bij EventMakers beland?
“In 2012 was ik voor het eerst court crew. Dat was bij het EK Beachvolleybal onder 23 in Assen. Sindsdien pak ik elk jaar een aantal evenementen mee zoals de eredivisie en toernooien van de FIVB World Tour in Nederland. Bij het WK 2015 was ik assistent court manager in Rotterdam. Een fantastische ervaring, maar omdat ik toch weer wat actiever bezig wil zijn, ben ik sindsdien toch weer terug met mijn voeten in het zand.

Dit jaar werd de coördinatie van vrijwilligers voor het eerst door EventMakers gedaan. Zij hebben alles tot in de puntjes geregeld, met eten en drinken tussen de shifts, goede planningen en heldere communicatie. Je weet als vrijwilliger precies waar je aan toe bent.”

Wat maakt een rol als court crew zo leuk?
“Het leukste is dat je het toernooi en de wedstrijden van zo dichtbij kunt meemaken. Als court crew zit je er bovenop. Je kunt een praatje maken met de spelers en bent onderdeel van een professionele organisatie. Je moet super scherp zijn en volgt de wedstrijden nog actiever dan als fan op de tribune. Je mag niet afgeleid raken, moet continu meetellen en je bewust zijn van wat er gebeurt.”

Hoe kijk je terug op het DELA Beach Open?
“Het was qua zomerweer misschien wel de mooiste weekend van het jaar. We hadden vier dagen volop zon en tropische temperaturen. Het zand was op een gegeven moment 45 graden... Als court crew maak je lange dagen, maar ook buiten mijn shifts om heb ik veel wedstrijden gezien. Het was jammer dat de Nederlandse teams niet op het podium stonden, maar voor beachvolleybalfans was het een fantastische week.”

Zien we je in 2018 terug als vrijwilliger?
“Ik ben begin januari sowieso weer vijf dagen actief als court crew bij het DELA Beach Open. Als sand leveler waarschijnlijk. Later in het jaar is ook het EK Beachvolleybal in Nederland. Ik kan helaas niet het hele toernooi meemaken, maar ik wil zeker een paar dagen meewerken. Liefst in Den Haag, dat is toch dé beachvolleybalstad van Nederland.”


Dbo Vrijwilligers Top10


Check ook de eerdere highlights in de top-10 van 2017:

Nummer 6: Van Serie A naar het strand - Maarten van Garderen
Nummer 7: De World Tour zege van Madelein Meppelink
Nummer 8: De comeback van Sanne Keizer
Nummer 9: Het EK van Alexander Brouwer
Nummer 10: Het NK van Jasper Bouter

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×