Topper op bijzondere sportzondag in Groningen

Topper op bijzondere sportzondag in Groningen

Super Saterday of Super Sunday, het is niet iets nieuws. Ook bij volleybalclubs wordt het vaak zo genoemd als zowel heren als dames 1 thuis in actie komt. In Groningen wordt er een nieuwe dimensie aan Super Sunday gegeven. Voor het eerst kunnen sportliefhebbers drie duels van de topclubs in Groningen achter elkaar bezoeken. Eredivisie Voetbal, basketbal en de volleybaltopper tussen Abiant Lycurgus en Draisma Dynamo.

Een bijzondere sportzondag in Groningen dus, met drie wedstrijden op het hoogste nationale toernooi. FC Groningen, Donar en Abiant Lycurgus werken samen en bieden een unieke sportbeleving aan op Super Sunday. Die sportdag begint om 12.15 uur met een met een voetbalkraker, de derby van het noorden tussen Groningen en Heerenveen. 

Sportliefhebbers gaan daarna van het voetbalstadion door naar Martiniplaza. Om drie uur is de tip-off bij Donar, de regerend basketbalkampioen, tegen Apollo uit Amsterdam. Met vervolgens de mooie afsluiter van de dag, een ware volleybaltopper. 

Topduel

Om 18.00 uur start de strijd tussen regerend landskampioen Abiant Lycurgus en Draisma Dynamo, de nummers 3 en 2 van de eredivisie heren. De thuisploeg zal extreem gretig zijn om zich voor het Groningse publiek te bewijzen, ze hebben wat te herstellen na de verrassende nederlaag (3-0) op bezoek bij promovendus Sliedrecht Sport. 

Het kan zondag een spannende wedstrijd worden tussen de twee topteams. Beide teams gaan voor de titel dit seizoen en nemen met minder geen genoegen. Kan het jonge, gretige Dynamo het de regerend kampioen lastig maken in eigen huis? Het zou zo maar kunnen op Super Sunday!

Programma eredivisie heren:

Zaterdag
Achterhoek Orion - TT Papendal/Arnhem
Advisie/SSS - Sliedrecht Sport
VoCASA - Zaanstad
SV Land Taurus - Coniche Zwolle

Zondag:
Abiant Lycurgus - Draisma Dynamo

Foto: Peter Verheijen

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×