Topteams van BTN in actie in Mexico

Topteams van BTN in actie in Mexico

Het laatste grote internationale beachvolleybaltoernooi staat deze week op het programma in het Mexicaanse Chetumal. Op het viersterren toernooi van de FIVB World Tour komen de drie topteams van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) in actie. Ze gaan voor een goede prestatie in Mexico om daarmee ook Olympische rankingpunten te verzamelen.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als eerste geplaatst voor het viersterren toernooi in Chetumal. De BTN-heren stonden in 2015 al eens met een sombrero op hun hoofd op het podium, nadat ze het zilver wonnen in het Mexicaanse Puerto Vallarta. 

De BTN-heren gaan deze week alles geven om weer een sombrero mee naar huis te nemen en veel Olympische rankingpunten te verzamelen. Er doen een aantal sterke teams mee in Chetumal zoals de Polen Fijalek en Bryl, het Amerikaanse duo Crabb/Gibb, de Letten Samoilovs en Smedins en het Tsjechische team Perusic/Schweiner.

Ook Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zijn rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van het viersterren toernooi in Chetumal. Voor deze BTN-heren zou een goede prestatie erg welkom zijn in de strijd richting de top-16 van de wereld en plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020. 

Dames   

Ook de BTN-dames Madelein Meppelink en Sanne Keizer gaan voor een goede prestatie in Mexico. De Nederlandse dames zijn als tweede geplaatst voor het toernooi en willen wat moois laten zien in het Mexicaanse zand na een periode van hard trainen in Scheveningen.

Het Australische topteam Clancy/Artacho Del Solar is als eerste geplaatst en ook twee sterke Braziliaanse koppels zijn van de partij: Barbara/Fernanda en Talita/Taiana Lima. Een andere podium kandidaat:  het Amerikaanse duo Sweat/Walsh Jennings.

Het toernooi in Chetumal start woensdag met de kwalificatie, de Nederlandse teams komen vanaf donderdag in actie in de poulefase van het toernooi.   

Chetumal Beach
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×